Z44 Kızım 19. Ay içerisinde. Şu an bayağı kelime söylüyor. Aç kalk git gel gibi fiilleri de yerinde kullanmaya başladı ve sürekli dediğim kelimeleri tekrar etmeye başladı. İlginç şekilde 18. Ayın sonlarına doğru kendiliğinden açıldı. Önceden konuşma çabası azdı 5-6 kelime anca soylerdi. Ama algıları açıktı. Şu an kelimelerini sayamiyorum. Dil bilimciler 18-24 ay arası bebeklerin konusma çalışmalarını arttırdığını söylüyor. Yani zamanı gelince çok şaşırtıcı şekilde aciliyorlar, endişe etmeyin😊 Ben bol bol konuşuyorum kızımla,her gün oyun oynarız, kitap okuruz, aktivite yaparız ve mutlaka dışarı çıkarırım ilk ayından itibaren 😀 Günde 1 saati geçmeyecek şekilde eğitici şeyler de izliyor bu arada benim kontrolümde. Ama gün içerisinde fazlaca uyaran aldığı için biraz ekranın onu etkilediğini düşünmüyorum. Aksine faydalı yanları bile oluyor. İçerisinde çocuk müzikleri olan videolar izliyor genelde. Köpekli şarkı çalıyorsa koşuyor köpek oyuncağını alıp dans ediyor. Kedi varsa gidip kediyi alıyor vs. Egleniyor hem. Kilitlenip de izlemiyor(TV övmek amaçlı değil de sizi rahatlatmak amaçlı yazmak istedim) Gün içerisinde yeteri kadar ilgileniyorsanız onunla, konuşma çalışması hızlanacaktır hiç merak etmeyin. Her çocuğun bir konuşma zamanı var biraz da genetik sanırım diyerek bitiriyorum. 😊😊