Benim kızımda ellerini, üzerindeki örtüğü ve kucağımıza aldığımızda bizi de emmmek istiyor. Ellerini emmesi ellerini keşfettiği için, normal bir durum, muhtemelen zamanla bırakacaklar😄 ben engellemiyorum
Umutunannesi engellenmemesi gerekiyor beyin gelişimi için iyi bir şeymiş
Benimki açken elini emiyor doyunca bırakıyor
Umutunannesi kesinlikle engellenmemesi gereken bir durum 🤗 ellerini ıslak mendil sabun vs temizleme krem sürme bırak emsin zamanla bırakıyo keşfettikten sonra ☺️ Bizimki o elleri yüzünden öğürmeyi de keşfetti fakat el emmek engellenemez ❤️🤩
TubaTuranYalnkaya 🤣 aynı durum benim oğlumda da var öyle bir ağzına sokuyorki elini midesini bulandırıp peşinede kusuyoruz 😁
Evet engellenemez :) zaten engellemek de yanlışmış sanırım motor gelişimi açısından. Sadece el değil her şeyi ağzına götürecek. Fakat parmak emmeye alışırsa sonradan bıraktırmak çok zor oluyormuş. Onun yerine emzik vermek daha mantıklı. Emziği sonradan bıraktırmak zor değil. Parmak ise onun bir uzvu olduğu için bıraktırmak çok zor. Yoksa başka açıdan hiçbir sorun yok emmesinde.
Umutunannesi tabiki engellemiyoruz bu bi çok bebeğin doğasında olan bişey sevimli de görünmüyor değiller 😍 ama tabi can sıkıcı noktaları da olabiliyor eli yüzü sürekli soğuk oluyor bazen bi bakıyorum yüzünün her yeri yıkanmışcasına ıslak oluyor ama zamanla unutacağı bi alışkanlık olsa gerek şu an oral dönemdeler herşeyi ağızlarıyla keşfetmeye açıklar sanırım özelliklede ellerini 🤗👐🏻
Balyanak ahh oral dönem herşey ağızda şimdi telefonu gözüne kestiriyor. Elimden kapmaya çalışıyor. O salyalar üstünü ıslatıyor hastalancak diye korkuyorum. Ne kadar sürcek bu böyle ?
Mehmetalp sanırım 2 yaşankadar ama bu kadar şiddetli kalmaz diye umuyorum 🤔
Mehmetalp Kesinlikle hasta olmaması için çok dikkat etmek lazım. Geçen hafta akan salyalardan dolayı göğsünü üşütmüştü oğlum. O zamandan beri sürekli takip ediyorum üstü başı ıslak mı diye. Ben de merak ediyorum ne zaman geçeceğini :)
AlpBebek ortalama 1 yılmış memeden kesene kadar da devam edebilirmiş.
Thesra Uykusu gelince gözünü ovuyor bnmki.
Umutunannesi engellemiyorum bu bir refleks 🙂
Peki kızlar bebeği sürekli gözünü kaşıyan varmı benim bebek hep gözlerini ovalıyo acaba bir sorunmu var🤔🤔
Thesra benim oğlumda gözünü ovalıyor devamlı neden acaba bi ara çapaklanma oldu damla damlattı doktorumuz
Ozge93_ Thesra Benim oğlum da uykusu geldiği zaman gözlerini ovuşturmaya başlıyor. Özellikle gündüzleri bunu belli saatlerde 3 defa yapıyor ve uygun ortamı hazırlayınca uykuya geçiyor. Adeta iletişim kuruyor bebekler vücut dilleriyle :) çok akıllılar maşallah
Thesra Benimki de aynı hatta dikkat ettim emerken bi eliyle ovuşturup duruyor gözünü tırnakları batacak diye korkuyorum 😀
Mehmetalp Uykusu gelincede yapıyo uyurkende yapıyo şimdi ben sallayarak uyutuyorum ya hani karnı acıkıyo emziriyorum doyunca gözlerini tekrar ovalıyo ağlayıncada ovalıyo o zaman uykudan yapıyo😬😬
Thesra senin bebek pek uyumuyordu ondan olabilir. 😊 bi de bir yerde diş çıkarma zamanıda ovalarlar diye okudum ne kadar doğrudur bilemem. Amann her yaptıklarınada mana aramamak gerek zaten kafayı yedik iyice hunilik oluruz 🤣
AlpBebek benimkisi hiç iletişim kurmuyor ben de hep ağlıyor bana 😂😂
Mehmetalp Senin haberin yok ben huni taktım geçenlerde kafama artık daha üstüste kaç tane takabilirim bilemiyorum 😂😂😂
Thesra Sizinki kolayı bulmuş, nasıl olsa annem koşturuyor diyor :) olsun ağlamayan bebek yoktur, yolunu bulur zamanla inşallah
Thesra o zaman renk, o zaman dans. 💃💃
Neslihan 😂😂😂 yazılım yüklenmiş bu bebeklere yaaa hepsi aynı 😂😂😂
Mehmetalp 😂😂😂danssız olmaz zaten