Sevim43 ah canım şimdiden Allah sabır versin ben çok çektim gazdan sana yaptıklarımı yazayım aralarından birinin faydası illa olur.
Öncelikle bebeğini çok sık emziriyorsan gaz birikiyor iki saate bir olması lazım en erken. Durmazsa emziğe alıştır (doktorum tavsiye etti) ayrıca emerken hava yutuyorsa çok gaz oluyor doğru emzirme pozisyonu almalısın.
Bir sürü gaz damlası var zinco, bio gaia, maflor, nurse harveys vb. Ben şu an nurse harveys colex şurup kullanıyorum bir tek o işe yaradı. Yanında bir toz içecek kullanıyorum hem kendim içiyorum hem bebeğe iki çay kaşığı veriyorum bu da doktor tavsiyesi olduğu için onun adını vermesem daha doğru olur.
Bebeğini her gün gaz birikme saatlerinde banyo yaptır karnına suyu döktükçe rahatlayacak. Karnına saat yönünde ovarak masaj yap sonra bacaklarını karnına götürerek alttan gazı çıkarmasını sağla. Fakat bir şey kesin ki mide gazı ve bağırsak gazı ayrı ayrı sıkıntı midedeki gazı emzirmeden sonra mutlaka uğraş ve çıkar omzunda olmuyorsa kolunla yanına dik tut hoplat bir şekilde çıksın çünkü çıkmazsa bağırsağa iniyor daha beter yapıyor.
Kimyondu oydu buydu hiçbiri bende işe yaramadı içtiğim hiçbir şey etki etmiyordu. Bu iş bebeğin hareketlenmeye başlayınca tam anlamıyla bitiyor o yüzden siz hareket ettireceksiniz mümkünse bunları neşeli olduğu anlarda yapın ağlarken masaj daha beter sinirlendiriyor. Sakinleşmesi için koltuk altlarından tutup yukarı aşağı yavaş yavaş kaldırıp indirebilirsin.
Hiçbiri fayda etmezse fitil veriyor doktorlar artık taş gibi karnı saatlerce çıkmazsa üçte birini uygularsan rahatlıyor.
Domates bulgur gazlı içecek çikolata baklagil tüketme ki bebeğin gazı azalsın.
En önemlisi de sakin kal strese girme ağlıyor diye kendini kasma çünkü sen strese girdikçe daha da artıyor gaz sorunu.
Bebeğim 66 günlük ciddi derecede gaz problemi azaldı kendi kendine çıkarmaya başladı bunlarla atlattık o dönemi. Umarım faydası olur ekstra sormak istediğin bir şey olursa sor canım bu derdi en iyi ben anlarım.