Merhaba Sevgili anneler.
Burada baştan itibaren sürekli alerji ile ilgili postlar görüyorum. O kadar çok soru sordum ki zamanında ben de delireceğim zannetmiştim. Uzun serüvenimizin ardından belki birilerine yardımı dokunur diye bu başlığı açmak istedim.
Oğlum 15 aylık ve 1 aylıkken mama vermem sonucu anaflaktik şok geçirdi ve alerjisi olduğunu anlamıştık ancak süt ürünlerini kendi diyetimden tamamen çıkarmama rağmen bebeğimin kurmaları, mukuslu kakası geçmedi ve biz tam olarak neye alerjisi olduğunu bulamadık. Bebek küçük olduğu için yapılan testler de negatif çıktı. Bu aşamada bebeğime deri, kan ve yama testleri yapıldı. Ben sıkı bir diyete girdim. Neredeyse 8 Ay patatesle beslendim. Bu sırada ara ara testler tekrarlandı. 3 aylıkken Yumurta beyazı, 4,5 aylıkken Yumurta sarısı, fındık, susam alerjisi tespit edildi. 7 aylıkken keçi ve inek sütü de pozitife döndü.
Artık ek gıdaya da geçtiğimizden herşeyi korkarak verdim. Gıda seçeneğimiz de oldukça azaldı. Yaz mevsiminde şeftaliye de alerjisi olduğunu acı bir tecrübe ile öğrendik.
1 yaşına geldiğinde testler tekrar yapıldı ve geçen bir alerji olmadı.
Tabi bu kadar yoğun alerjide ve iştahsızlıkta büyüme geriliği teşhisi de kondu. Boyu ve kilosu yaşına geldiğinde 7-8aylık bebekler kadar yoktu.
Sürekli çıkmaza girdim üzüldüm bu süreçte. Sonra kabullendim. Hayat bu kabullenme sonrası çok kolaylaştı. Aslında bir çok alternatif besin vardı. Yumurta yerine nohut unu, nohut suyu ve avakadolu tarifler vardı.
Evde yulaf sütü, badem sütü, hindistan cevizi sütü yapıp harika pankekler kekler yapabiliyordum.
Kendime gelip üzüntülü ruh halimi attıktan sonra bir diyetisyenle görüştüm. Bebeğime diyet listesi yaptık ve kilo almaya uzamaya başladı.
Boşuna bebeğimi sürekli kan testlerine ve deri testlerine maruz bırakmışım. Moleküler alerji testi yaptırdık ve 300 alerjen test edildi. Bebeğimin bizzat hayvan olan keçiye dahi alerjisi çıktı. Testten sonra iyice rahatladım en azından artık neyi yedirebileceğimi çözdüm.
Şu an hala alerjisi devam ediyor ama inanın insan herşeye alışıyor. Ve gerçekten alamadığı besin değerlerini karşılayacak bir çok tarif var.
🌸 Bebeğinizde alerji olduğundan şüpheleniyorsanız lütfen bir alerji doktoruna gidin.
🌸Her mukuslu kaka alerji olmak zorunda değil lütfen destek alın
🌸bebeğinizin yiyemediği ana besinler varsa aynı proteini, vitamini karşılayabileceği alternatif besinleri öğrenin
🌸hayatı kendinize ve bebeğinize benim yaptığım gibi zehir etmeyin