Smyr6346 26 aylıkken başladım aklınıza gelebilecek tüm tuvalet eğitimi videolarını ve kitaplardan kesitleri okudum.Kızımın hazır olduğunu gördüm( koltuk arkasına geçip yapması, kaka, çiş geliyor demesi, bezden rahatsız olması vs.) Anne olarak benim de hazır olduğumu gördükten sonra başladım.
1.gün hem gündüz hem gece bezi aynı anda bırakıp kızıma artık büyüdüğünü ve tuvalete yapması gerektiğini anlattım.Lazımlık tuvalet adaptörü aldım kızım lazımlığı tercih etti.
İlk gün oturmak istemedi zorlamadan her saat başı sordum ve oturmak istediği an oturdu ama asla lazımlığa yapmadı aksine altına yaptı hep.
2.gün kendisi isteyerek oturdu çişinin geldiğini söyledi fakat lazımlığa yetişemeden hep oracıkta yapıverdi fakat asla tepki göstermedim “Olsun kızım hiç önemli değil bir dahakine tuvalete yaparız” dedim.
3.gün kendisi söyleyerek başladı bu arada 2 gün boyunca gece de gündüz de defalarca altına yaptı.Yatağa alez serdim yedek kıyafetlerini yatağın yanına koydum ve hemen değiştirdim geri uykuya daldı.
3.günden itibaren söyledi ve hep oturdu lazımlığa kaçırmalar azaldı. Fakat kakayı 3 gün boyunca tuttu ve kabız oldu haliyle.Buda çok normalmiş kakayı vücudun parçası sandıkları için yapmaktan çekinirlermiş.
4.Güne bambaşka uyandık her oturmasına tuvalette yaptı ve o gün kaka da yaptı fakat ona göstermedim kakayı bir müddet doğru olan bu şekilde yapmakmış.Çişi geldiğinde tuvalete koşuyordu ve yapıyordu hiç kaçırmalar olmadı.
5.Günden itibaren geceleri 3 defa uyandırmaya başladım.
9da uyuyor 11 de 1 buçukta ve 4 ye uyandırıp direk oturttum lazımlığa ve bitince kaldırdım geri uykuya daldı.
1 ayın sonunda 2 defa kaldırmaya başladım 11 de ve 3 te daha sonra bunu 1e indirdim yani 11 de.
Şuan 9da çişini yapıp uyuyor ben 11 de kaldırıyorum bir daha yapıp geri uyuyor.Bizim bu şekilde ilerledi.
Öncelikle hem bebeğiniz hem siz hazır olmalısınız
Kesinlikle kızmayın iğrenir ifade kullanmayın, aşırı tepkiler göstermeyin sevinme de dahil.
Sabırla bekleyin eğer 7 gün boyunca inatla yapmazsa o zaman beze geri dönüp bir müddet ara vermek gerekiyormuş.
Uyumadan 1 2 saat önce sıvı alımını kesmeye çalışın.
Lazımlık olarakta ikeanın lazımlığını aldım, dışarda kullanmak için de baby plus portatif lazımlık aldım içine poşet geçiriyorum peçete koyuyorum daha sonra poşeti atıyorum inanılmaz güzel bir ürün ve çanta boy elim ayağım oldu.
Bu şekilde umarım işinize yarar bu bilgiler.