Berensln Merhabalar Emzirme danısmanıyla gorrustum arkadaslar bebeğim emzirmede sıkıntı yaşıyordum coğu zaman, Reflü olma ihtimali yuksek dedi halbuki reflü yatağında yatırdık her zaman :(( Nasıl geçer bilen yaşayan var mı?
Lulemom Berensln 3 ay reflü yatağında yattı. Bi sorun yoktu. Hareketlenince yatmak istemedi onda uyuyamadı. Bende beşikte düz yatırdım. Kusmaları oluyodu ama fışkırarak değil. O sırada tabi emmekte istemiyordu. 5 saat oluyodu hala emmiyordu. Bu arada 4. Aydada hiç kilo almamıştı. Doktor normal arada olur öyle dedi kusması fazlasıdır dedi. Sonra 5. Ayda iyice kusması arttı. 1 ayda 300 gr almıştı. Bende çok kusuyor diyince gaviscon yazdı doktor. 2 haftadır kullanıyoruz kusması geçti emmesi düzeldi. Evde tarttım 2 haftada 500 gr almış. Yani demem o ki sonradan da olabiliyor. Bu arada kusmaları fışkırarak değildi. Normal kusuyordu.
Ayl4tr Lulemom merhaba benim bebeğim de 3 aylık oldu ve alerjik bebek yaklaşık 10 gündür iştahsız ne yapıyorsam boş doktora götürdük kan akciğer normal çıktı boğazı kızarmış geçer dedi doktor çok huzursuz içiyordu mamayı sonra hiç mama almamaya başladı ve hep diliyle itti biberonu burnunda boğazında hep hırıltı var sanki bişey çiğner gibi yapıyor suratı ekşiyor maması sanki boğazında kalmış gibi dizinde belirtiler bunlar mıydı
Berram Ayl4tr bnm kızımda oyle ınann hemn coklu besın alerjısı bibar alerjık bronsıolıtı var hemde çok ıstahsız
Ayl4tr Elif2172 bebeğim doğumdan 20 gün sonra yüzünde isilik tarzı geçmeyen kızartılar oldu kafa derisi yüzü berbattı sıcaktan sandım geçmedi ama ve sürekli ıkınıyordu şırı uykusuz bi bebekti 48 saat uyumadığını uykuda bile ıkınırdı sonra alerji olduğunu öğrendik
Elif2172 Ayl4tr anladım geçmiş olsun kaç aylıkken nasıl tanı kondu kaka testinde mi çıktı kanda mı? Kaka da kan mukus var mıydı? Yeşil kokulu kaka yapıyor muydu? Bez sayınjz günde kaçtı? Bende kızımdan şüpheleniyoeum o yüzden soruyorum hakkını helal edin☺️
Ayl4tr Test tahlil vs yapılmadı muayene sonucu ve belirtilerle başladı tedavi.. Sizde ne gibi sıkıntılar var
Ayl4tr Kaka da kan ve mukus varsa deride belirti varsa pişik egzama vs ıkınma uykusuzluk huzursuzluk barsak hareketlerinde aşırılık varsa evet alerji olarak değerlendiriliyor benim ki 1 aylıkken teşhis kondu
Elif2172 Ayl4tr kakada mukus yeşil kokulu kaka aşırı gaz bağırsak sesleri günde 14 kez dışkılama gürültü kaka vs