Anonim123 Kızlar 5,5 aylığız doktorumuz başlayabilirsin dedi üç gün yoğurt verdim sonra havuç haşlayıp ezdim kabızlık yaptı şimdi ne vereyim bilemiyorum bu aralar ek gıdaya başlayanlar sırayla neler verdiniz detaylı yazarsanız çok yardımcı olacak
Cigdem16 Anonim123 güzel bir serüvene hoşgeldiniz her yediğine zeytinyağı katıyorum kabız olmuyor ve kolay yutuyor. Sevgiler.
Irmakprensesinannesi Anonim123 balkabagj havuc patates karnibahar brokoli verebilirsin haslayipcorba yapabilirsin
Anonim123 dwoz Cigdem16 matmazel_ Irmakprensesinannesi Yasemin38 kızlar meyve süzgeci almıştım onunla sadece koyduğum meyvenin suyunu çekiyor değil mi taneleri yemiyor
Yasemin38 Anonim123 https://resimyukle.io/r/8S2gP5QMPk işine yarar canım bizim başlangıç listemizdi. Vereceğin sebzelere sütünden ekleyip verebilirsin canım
Lina12345 Anonim123 havuç kabızlık yapabilir mesela havuç veriyorsanız yanında sindirimi rahatlatacak bir sebze veya meyve verebilirsiniz ben sebze puresıne çok az zeytınyagı ekliyorum kabızlığı engellesin diye mesela muz veriyorsam armutta verıyorum kabız olmasın diye
Arifeshn Benim oğlumda 9 gün sonra 6 aylık olacak 9 buçuk kilo falan. Bu gün tadımlara başlayayım dedm avokado ezdim verdim yemedi patates haşladım verdim onu da yemedi normal mi acaba ne yapmalıyım sizcee ?
MerveAlaca67 @Anonim123#bal kabağı ile başladım havuç patates yoğurt elma armut avokado brokoli yumurta sarısı Muz normal kabak kendi yaptığım lor peyniri ile devam ettim bunların hepsini üçer gün verdim alerjik çıkmadı hiçbiri ara ara da karıştırdım verdim mesela yoğurtla elmayı ya da havuç patates kabak içine biraz pirinç atıp sebze çorbası yaptım yoğurt çorbası yaptım bazen armut suyu verdim sadece bunları verirken kaşık maması ve normal mama vermeye devam ettim kaşık mamasını sabah akşam verdim ek gıdaları da öğle ve ikindi vakitlerinde verdim azar azar ama şimdi kaşık maması yerine pirinç unu aldım onu suyla pişirip içine elma armut gibi meyveler rendeleyip kıyup mamayı kendim yapıp veriyorum