Duhammm12 Canım daha geçen hafta bizde pozitiftik 11,5 aylık bebeğimle çok zor geçti postlarıma da bakabilirsin ama atlattık şükür. Anlatayım doktor kontrolünde yaptıklarımızı. Öncelikle 1 defa doktora 3 defa acile götürdüm özel ve devlet ikisine de. Devlette pandemi bölümü açılmış ordaki çocuk doktorunun dediklerini tam anlamıyla yaptım ve çok şükür atlattık 🙏🏻
-Antibiyotik
-Parol
-Serum Fizyolojik
-Ağızdan Hava
-Burun Aspiratörü
-Ateş Düşürücü Fitil
Sürekli burnunu temizledim ciğerlere inmicek temizle dediler. Fitil ateş düşürmede tek çözümüm oldu ilk 4 gün sürekli ateş içindeydi en son 40 derece oldu ateşi ve ambulans ile devlet hastanesine gitmiştim serum ılık su pamuk ile düşürmüşlerdi. Evde de ılık duş aldırdım hep. Burda bir annemiz günde 2 defa 12 saat ara ile fitil ver dedi çok faydası oldu sağolsun. Hava şart burnu harika açıyor arkasına da aspiratör ile çektirdim süper açılıyordu rahat yatıyordu. Üstünde atleti altında ince pijama bezi vardı ve üstüne çarşaf örtmüştüm sadece ateşlendiği için. Üşütmemeye dikkat et dedi doktor çünkü bronşite çevirebiliyormuş. Bir de ben portakal ile limon suyu sıkmıştım ek gıda aldığı için içine çok az şeker atmıştım limondan rahatsız olmasın diye içirmiştim her gün yarım çay bardağı. Emzirmek çok iyi geliyormuş anne sütü ama benimki 3 aylıkken bıraktığı için sütüm yoktu bende mama ve ek gıdadan sebzelerden destek aldım bu konuda. Yemesi çok önemli. Bir de doktor bol sıvı alması lazım demişti. Sende su ver istersen canım. Doktora götürdün mü ?