Minikprenses_1 merhaba, eğitici setler konusunda var ise ben de tavsiye almak isterim. Minipoi almıştım ama çoğunu kolaylıkla yapabildiği için 1-2 sefer yaptıktan sonra sıkıldı kızım. Şu an sık sık ilgilendiği kitapları yazayım.😊
Peppa Pig - Peppa and Friends Magnet Book
Bunu çok seviyor. Olay örgüsü biraz kısıtlı ama oynamaktan büyük zevk alıyor. Peppa’yı anaokuluna götürüyor mesela Suzi ile birlikte. Anaokulu sayfasında masa, sandalye var oraya oturtuyor. Tren var onunla oynatıyor. Konuşturuyor. Bir sayfada kaktüsler var, dokununca “uff elim acıdı” falan diyor. :)
Uykudan Önce On Dakikalık Masallar - Minik Denizkızı
Bu kitabı hem ben, hem kızım çok seviyoruz. Sürekli okumamı istiyor her akşam yatmadan önce. Bu seriden aldığım ilk kitap bu oldu, diğerlerini almak istediğimde Amazon’da tükenmişlerdi. Şu an diğerlerini almaya çalışıyorum stok bulursam.
Çok güzel bir kitap. Görselleri çok canlı, hikayesi çok yalın, tam uyku öncesi hazırlık kitabı. 10 dakika sürüyor takriben kitabın bitmesi, bu sürede de 10’dan geriye sayıyor uyku için. Kızım da sayıyor tabii. Bir de bu kitapla birlikte masal anlatmaya başladı.
Minik Ayıcıklar - Uyku Vakti
Bu kitap arabul bir kitap. Hem de uyku öncesi hazırlık gibi. Görselleri çok, yazıları az, sorular yöneltiyor ayrıca. Bir sayfada tüm yerine koymamız gereken nesneler dağınık oluyor. O sayfada yerlerine yerleştiriyoruz, diğer sayfaya geçince hepsi yerli yerinde duruyor ve “aa işte başardık, topladık” diyor kızım. Bu seriyi öneririm, gerçekten odaklanma becerisi için bayağı iyi kitaplar.
Bu ara en çok bu kitapları okumak istiyor, inceliyor. Özellikle magnetli olan kitapla çok ilgileniyor. Magnetleri sadece kitaba değil peteklere, dolaba falan da yapıştırıyor.
Kızım 30 aylık (2,5 yaş) şu an, magnet kitabı 1-1,5 ay önce, diğer kitapları 4-5 ay önce aldım.😊