Mavi1_ozdenir Merhaba Bebeğim 6 ay 7 günlük ve kilosu 6500 gr 64 cm normal mi çok mu az sadece anne sütü veriyorum ek gıdaya yeni yeni başladık kilo alimi için neler yapabilirim ?
turkan-5 Mavi1_ozdenir ay olarak kilo alımı iyiyse kilosu normaldir ek gidaya yeni başlamışsın zaten tadim yapiyorsundur simdi pek bisi vereceğini sanmıyorum 🙂
edizsmom Mavi1_ozdenir doğum kilosuna ve aylık kilo alımına bakmak lazım benim bebeğimde 6 aylık ,biraz fazla kilolu ama doğum kilosuna düşük değildi 🤭
Nuray23 Mavi1_ozdenir aslında doktorun kilo alımını az bulduysa ek gıdaya erken baslatabilirdi. (Doktorun görüşü nedir ? ) En azından tadimlari bitirirdiniz 6. Aya kadar. Doktorunuzu değiştirin bence. Şimdi bişey de söylemek doğru olmaz. Ek gıdaya yeni basliycaginiz için.
Deletedmom5454 Mavi1_ozdenir benim bebeğim 6 ay 15 günlük 10 kilo 74 cm evet sizin boy değilse bile kilo az ama sağlığında birşey yoksa dert etme ek gıda güzel ver çorba vs
KubraHira Mavi1_ozdenir dogum kilosuna gore suanki kilosu az annesi. Doktor kontrolu altindaysa yani her ay duzenli kontrolleri varsa doktoru gerekli bilgiyi vermesi gerekirdi.
edizsmom Mavi1_ozdenir doğum kilosu da az değil aslında ama doktorunuz ne diyor presentil tablosuna göre normalse eğer canınızı sıkmayın her çocuğun gelişimi farklıdır ❣️
Mavi1_ozdenir KubraHira evet bende o yüzden endişeleniyorum ya gittiğimiz doktor var ama yaklaşık 2 aydın gitmedik
rua_da_senhora_das_verdades Bebeğinizin cinsiyeti nedir? Doğum kilosu ve doğum boyu? Bunlar bilinmeden yorum yapmak sağlıklı olmaz.
KubraHira Mavi1_ozdenir yorumlarinizi okudum ayni zamanda. Benim kizimda 3 kilo 300 gram dogmustu hatta dogdugundan sonrada kilo kaybi olmustu sarilik fln olmustu. Bundan bi ay onceki rutin kontrolumuzde yani 4 ay 22 gunlukken 7 kilo 200 gramdi. Kii oyle aman aman kiloluda degil yani gercekten doktorumuz normal oldugunu soylemisti. Suan 5 ay 22 gunluk tam bilmiorum kilosu nedir kontrolumuz olmadi henuz anne sutu almiyor malesef mamayla besleniyor buarada. Yinede bi doktor kontrolu yaptirin derim tabiki her bebek bir degil saglikli olduktan sonra onemide yok fakat dogum kilosuna gore suanki ayına gore kilosu biraz az
Busra2706 Mavi1_ozdenir bebeğinizin kilosu iyi mi kötü mü burda kimse pek karar veremez ama aylık rutin kontrolleri aksatmamanızı tavsiye ederim. 1 yaşına kadar aylık kontroller beneğin gelişimi için çok önemli
rua_da_senhora_das_verdades Persentil e göre yüzde 3-10 arasında. Yüzde 3 lük sınır oluyor. Yanı sınıra yakın. Ek gidasina zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Ve sık sık emzirmenizi tavsiye ederim. Protein ağırlıklı beslenin. Zamanla düzelir diye düşünüyorum dert etmeyin 🙂