Deletedmom6262 Hamilelikte hpv ya yakalandım eşimden bulaştı siğil çıktı çatlak oluştu hamile hamile çok çektim sorum şu hpv aşısı ni hastalığa yakalanmadan mi yaptırmak lazımdı yada sonradan yaptırsam olurmu
minnosum25 Deletedmom6262 hpv yi bizim isteğimizle mı yapyorlar bide ne sağlk ocağı ne kadn doğum doktoru demedi hiç ne zamn yaplmasi lazm şimdi
Kaan01 Arkadasimin basina geldi surekli yaktirdi rahim kanseri icin dikkatli olun hpv virusu buyuk wtken
Tazeeanneee Ben hamilelikten önce yakalandım hpv e. Tedavim bitince aşı oldum. Yani öncesinde Olursan koruyuculuğu daha yüksek ama şimdi bile vurulursan %70′e kadar koruyuculuğu var doktor öyle demişti
Tazeeanneee Deletedmom6262 aşıyı eczaneden soğuk zincir olarak alıyorsunuz. En son aldığımda fiyatı 580₺ idi alıp doktorunuza veriyorsunuz yapıyor ekstra aşı yapmaya para almıyolar
Deleted098 Deletedmom6262 3 doz oluyor. Cinsel aktiviteye başlamadan önce asıl koruyuculuğu ama sonradanda yaptıranlar var. 3 doz oluyor 3 dozuda zamanında 1500 tl falandı şimdi uçmuştur
Deletedmom6262 Deleted098 rahim kanserine sebep oluyormuş dün haberlerden izledim biran korktum birde yurtdışında bedava yapılırmış bu aşı
qwrt1245 Deletedmom6262 size tavsiyem kendinize yaptırmasanız bile kız çocuğunuz varsa mutlaka ona yaptırın 9 yaşından itibaren yaptırabiliyor galiba
qwrt1245 Deletedmom6262 11-12 diren doktorlar da var araştırıp mutlaka takip etmek gerek ben de kızıma yaptıracağım muhakkak