Emel_nisa_sude Arkadaşlar bebeğimin 4 gündür geçmeyen ishali vardı bugün doktora götürdüm tahlillerde bişey çıkmadı süt ve süt ürünlerinden bi müddet uzak dur dedi bilen arkadaşlar ben şimdi neleri yemiycem yardımcı olurmusunuz:(
Sertt Emel_nisa_sude geçmiş olsun umarım en kısa zamanda atlatırsınız 🙏🏻 Paketli bir şey yemeyeceksiniz.. margarin tereyağı bulyon tarhana çikolata peynir yoğurt cips kek bisküvi dondurma vs vs yediklerinizin içindekiler kısmını mutlaka okuyun en ufak bişey bile kaçsa etkiler anlayamazsınız biraz sebze ağırlıklı beslenin bu ara kahvaltı da patates yiyebilirsiniz soğanla patates kavurun domates biber patates kavurun seçenekler üretin kendinize paketli şeylere dikkat🤛🏻
SelimSongur Emel_nisa_sude benimde 1 aydır geçmiyor valla götrmediğimiz yer kalmadı bugünde alerjiye gidiyoruz bakalım
Elizbkrc Emel_nisa_sude genel olarak paketli ve dışarda restoranlarda yapılan herşey yasak desek yeri Canım içeriğini bilmediğin şeyi yememelisin yaklaşık 3haftada sonuç veriyor diyet ben 2aydır diyetteyim hala bulamadım ne olduğunu devamlı başa dönüyoruz alerji uzmanına gideceğiz
2109bal Emel_nisa_sude biz 5 aydır süt alerjisi diyetindeyiz süt ürünü olan herşey yasak az dahi olsa asla yeme çünkü anne sütü alan bir bebek se nokta kadar bile etkiliyor çok dikkat edilmesi gereken bir durum biraz zor oluyo evet ama bebeğimizin sağlığı için diyet 💫🤲 inşallah bir yaşında geçer
Sertt Emel_nisa_sude ben 3 aydır diyet yapıyorum ama alerji maması kullanıyoruz meme+mama şeklinde devam ediyoruz birde ben kalsiyum takviyesi alıyorum çünkü diyet yaparken bizden gidiyor her şey bizde bir şey alamıyoruz.
Sertt Emel_nisa_sude neocate ama raporlu bir mama yani alerjisi kesinleştiğinde doktorunuzun rapor vermesi lazım pahalı ve tadı çok kötü. 8 kutusu 1250tl demişti eczacı ama raporlu olduğu için hiç para ödemedik. Doktorunuz en iyi bilgiyi verecektir size siz önce diyet yapın belki alerjisi yoktur
Sertt 2109bal evet ilk zamanlar alerjisini bilmediğimde sadece emdiğinde etkiliyordu az kilo alıyordu çok sık kaka yapıyordu birde kanlıydı sonra diyete ve alerji mamasına başladım her ay 1 kiloya yakın alıyor. Ama her bebek aynı değildir.
Emel_nisa_sude Sertt anladım cnm benim şimdilik belli değil zaten ne olduğu kısmet artık inşallah bir an önce hepimizin evlatları şifasını bulur teşekkürler bilgin için🤗
Sertt Emel_nisa_sude hayırlısıyla derdinize derman bulursunuz inşallah ☺️ Yardımcı olabileceğim bişey olursa seve seve tecrübelerimi paylaşırım 🤗
Zeliha66 Emel_nisa_sude facebookda süt ürünleri alerjili bagirsak tepkili bebekler doye sayfa var oraya goz atin mutlaka. Bide alerji doktoru ile görüsmeniz lazim