covirgin Evde sıvı yağ bitti. Mayalı hamur yapıcaktım ama yağsız olmaz , sıvı yağ yerine zeytinyağı kullanılabilir mi? Ağır olur mu acaba? Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim🥰
Egeninannesi34 covirgin valla canım ben zeytinyağını kızartmada bile kullanıyorum hiç ağır olmuyor. Deneyin bence güzel olur.
covirgin Egeninannesi34 kızartmada ben de kullanıyorum canım ama mayalı hamuru bozar mı acaba riske atmak istemedim
covirgin Tazeanne0134 gerçekten mi? 1 su bardağına yakın sıvı yağ kullanıyordum mayaya yine aynı ölçüde mi kullanmalıyım
Epifenomen-gkc covirgin ben bir yıldır sıvıyağını evime sokmuyorum. Sıvıyağ içeren tariflerim yarısı kadar zeytinyağı koyuyorum yeterli oluyor. Misal keke yarım su bardağı zeytinyağı koyuyorum daha lezzetli oluyor her şey
covirgin Epifenomen-gkc çok iyi yapıyorsunuz ama ağır gelmiyor mu tatlılara özellikle? 🤭 Mayalı hamurda denediniz mi zeytinyağını acaba
covirgin AsyaaDuru çok teşekkür ederim bende genelde zeytinyağı kullanırım ama bunda tereddütte kaldım 🙏
Tazeanne0134 covirgin biz hep kullanıyoruz gayet güzel oluyor ama size ağır gelir mi bilemem hele anneannem bi yapar abooo parmaklarını yersin annem herşeyine zeytin yağı kullanır
antropologanne covirgin Elbette, hatta artik herseye zeytinyagi kullaniyorum neredeyse. Ilk koyarkende tereddut etmistim agir olurmu die ama hic olmadi, aksine esim tadini daha cok begenmisti. Cevremde kizartmayi dahi zeytinyagi ile yapanlar var.
dinle_beni_bi covirgin biz zeytinyağı dışında yağ kullanmıyoruz. Kaliteli bir zeytinyağı ise tadını değiştirmez. Kullanabilirsiniz