Busrabsr 40 günlük bebeğe röntgen çekmiyolar diye biliyorum ultrasyonla karnına baktılar mı gaz sıkışmasını görebilirler o şekilde veya başka bişey varsa Allah korusun. Normalde ultrasyon aleti ile bakılır bebeğin karnına kasıklarına. İdrar tahlili verdiniz mi ?
Kabızlık yaşıyosa , makat çatlağı olmuş olma olasılığı yüksek ıkınma refleksi ile çatlak meydana gelir. Bunun için doktorlar kremler verir ama çok fazla sürmeyin eğer verirse doktorunuz. Ve her alt açmadan sonra sürmeyin sakın çok kötü kızarma ve tahriş yayıyo bizde yaşamıştık o yüzden söylüyorum.
Zeytinyağı sürün yumuşatır o çatlağı ama ilerlemişse antibiyotikli kremler var doktorlar veriyolar ki sağlıklı hücreler çabuk iyileştirsin diye doktora gözükün o durumu mutlaka.
Kabızlık için kulak pamiğini zeytinyağlayın poposuna afedersiniz pamiğin ucu ile hepsini değil bakın ucunla tetikleyin. Sakın sokmayın içine . Emziriyosanız eğer kuru gıdalar tüketmeyin. Kabak cennet hurması normal hurma kuru yemiş ( incir ) meyve hoşafı için meyvelerinden de yiyin içerken. Posası faydalı çünkü.
Doktora götürme şansınız varsa götürün. Belki kabızlığı ilerlermiş olabilir. Biz bunu da yaşadık hatta şimdi yine yaşıyoruz doktorumuzun söylediklerini yapıyorum. Sizde gösterin sorun kabızlık için. Allah şifa versin. İnşallah bir an önce rahatlar bebişiniz kıyamam ya 😞