Tokayhulya Merhaba kızlar bebeğim 6.ayini geride bıraktı ek gıdaya baslamami söyledi doktorumuz ilk olarak muz bebe bisküvisi tarifi verdim ama en çok bebeğim muzu püresini tek sevdi iki gün muz 🍌 püresini verdim ve bebeğim maalesef kabız oldu korktum şu an tekrar anne sütü tek veriyorum sizce ne yapmalıyım sizler ne yapıyorsunuz neler veriyorsunuz..
Cansunare Tokayhulya evet patates bal kabağı havuç onlar ile başladık en son muz püresi vermiştim birde püreler ile az az su verdim.şu anda pirinç unu ve yulaflı ek gıdalara başladık ilk zamanlar da hafif kabızlık ve ya ishal olma durumları olabiliyor.
TheBaby Tokayhulya Gün kurusu kayısı alıyorum jumbo boy. Üzerine geçecek kadar su ile haşlayıp kabuklarını soyup blendırdan geçiriyorum kendi suyu ile. Sonra tel süzgeçten kaşıkla tekrar geçiriyorum çünkü sert kısımları kalabiliyor. Yarım kilodan büyük boy kavonozun yarısımdan fazla çıkıyor. Her gün mutlaka veriyorum. Yoğurdun içine karıştırıyorum. Yaptığım meyve pürelerinin içine katıyorum bazen. Bu işe yarıyor her gün düzenli verirseniz bir şeye karıştırmadan da.
Umay_ Tokayhulya muzla başladığınız için maalesef ağır gelmiştir. Bebeğim 19 aylık hala bile muzdan ötürü kabız olabiliyor 😊 gün kurusu kayısı püresi tadimina başlayın. Suda hafif haşlayıp Biraz blender yapın. icerisine biraz da zeytinyağı damlatıp verebilirsiniz iyi gelecektir
Halime28 Patates ,kabak ,havuç gibi sebze püreleriyle başlasaydınız daha iyi olurdu. Muz vereceğiniz zaman ortasını vermeyin kabız eden bölgesi orası