patiseverr_ canım bebeğim bugün itibari ile 62 günlük son 30 gündür yeşil ve sulu kötü kokulu kaka ve günde onkez kusması ile mücadele ediyorum. Sarı pütürtülü kakadan birden bire yeşil sulu renge döndü ve ciddi kusmalar başladı. Sadece Anne sütü veriyorum. Günde 8-10 kez kakalı olarak altını değiştiriyordum. İnternette bi sürü aklını karıştırcak şey yazıo. Ben doktora gittim 30 gün sonunda; idrar tahlili, dışkıda gizli kan, kan tahlili, kan gazı tahlili hepsine bakıldı. Hiç bişey çıkmadı çok şükür. Doktor fiziki muayenede alerjik bir durum olmadığınıda dile getirdi, kilo kontrolü yaptı kilo kaybetmemiş durum iyi dedi. Yine de kusmalar azalsın diye gaviskon toz verdi bebişe, günde 3 kez kullansın 10 gün sonra kontrole gelin dedi. Ben ilk gün 1 kez verdim bebişe gaviskon aradan 2 gün geçti tekrar 1 kez daha verdim. 3 öğün hergün vermedim. Baktım kusması durdu aşırı kusuyordu çünkü vermedim daha. Kontrole gitcem işte. Neyse sonrs kendimce bir yöntem denedim. Önsüt-arka süt mevzusu varya; ön sütümü alıyor belki bebeğim geri kalanda uyuyakaldığı için yeterli yağlı taraftan vitamin elde edemiyor ve buda dışkıda yeşil oluyor sulu oluyor diye düşündüm. Sütümü sağdım sonuna kadar misal tek göğüs, sonra bebeğimi sağdığım göğüs tarafında emzirdim 3-4 dk falan. Sonra sağdığım o önsüt-arka süt karışımlı sütümü verdim. Yaklaşık 1 haftadır böyle devam ediyorum ama tabi hep sağmadım yani günde 3 kez bu şekilde yapıyorum, geri kalanı normal emzirme şeklinde yoksa biberon olduğu için meme reddi oluşur korkusuyla. Neyse böylelikle sağdığın sütün renginden anlarsın önsüt bulanık su gibi şeffaf, arka süt sarımtırak yağlı renk en son sağınca baktığında rengi görüyorsun. Böylelikle ne yapmış oldum?; o yağlı en değerli kısmı bebeğime aldırmış oldum. Düzene girdi sulu tam yeşil kaka yapmıyor. Ki yeşil kakada normal bir renk ama ben böyle halledebildim. Şimdi pazartesi doktor kontrolü var, ve de pazartesi süt ürünleri diyetine başlıcam 21 gün sonra doktora gitcem. Doktor alerjik sanmıyorum yok dedi ama yinede deneyelim dedi. Benim durumum bu belki bi faydam olur.