Mommmyyyy Kızım 6 ay 22 günlük 4.5 aylıkken süt alerjisi teşhisi konuldu. Diyet yapıyorum ve bebeğimi emziriyorum. Kakada kan gitmişti ama hala mukus devam ediyo. 2 gün önce yine kanlı kaka ve yanakları da kızarmadan başladı. Doktor bana tavuk eti ve dana eti yiyebilirsin demişti. Bende yedim kakada kan görmeyince devam ettim yemeye. 3 gün kuralına göre ye demişti ama bebeğim düzenli kaka yapmıyor bazen 3 gün üst üste yapiyo bazen 3 gün yapmıyo 4. Gün yapiyo.haliyle biraz 3 gün kuralını uygulamak zor oldu. Alerji yapabilecek başka bisey yemiyorum zaten sebze bakliyat genellikle. Size sorum şu acaba ne alerji yapmış olabilir. Tavuk dana eti bunları hep yedim. Yesil doritos yedim süt yok diye. Lays sade yedim. Bi de kırmızı biber vermiştim tadım yaptırmıştım. Bi de patatesten şüpheleniyorum sizce hangisi olabilir ?
14_DPSRM Mommmyyyy Benim bebeğimin de süt alerjisi var süt alerjisi olanlar dana etine de alerjisi oluyomuş o yüzden Dana etini de kestim sadece kuzu eti yiyorum bence sizde öyle yapın
Egehan123 Mommmyyyy kesinlikle cipslerden canım bizimde öyleydi cipsler daha fena yapıyordu paketli gıda bu zaman geçince yine dana eti ye birşey olmazsa devam
Mommmyyyy 14_DPSRM peki yediğim dana etinin etkisi şimdi cikiyo olabilir mi? Mesela doğduğundan beri kakasi mukusluydu ben normal saniyodum ta ki 3.5 aylıkken kan gördüm .
14_DPSRM Mommmyyyy Ben alerjisi olan şeyleri kestikten sonra kakası düzeldi hatta benim bebeğim 10 gûnde bir büyük tuvaletini yapıyodu şimdi her gün düzenli yapıyor
Aktu Benim oğlumda öyle ben paketli gıdaların hiçbirini yemiyorum baharat , salça ,domate ve narenciyede yemiyorum
Aktu Busrady sabahları zeytin yulaf reçel yiyorum gün içindede pirinç bulgur et tavuk patates meyve olarakda elma armut muz
Aktu Mommmyyyy dışarda hiçbirşey yemiyorum evdede pirinç patates et tavuk tel şehriye çorbası tüketiyorum sabahlarıda zeytin reçel ve yulaf meyve olarakda elma muz armut o kadar
Mommmyyyy Egehan123 inşallah cipstir aman yok yemem içinde sut ürünü yok diye yedim ama. Cilt tepkisi yoktu bu sefer yüzü de kızardı.
14_DPSRM MelteMlondon Merhaba. Süt ürünleri, sığır eti, yumurta, kuruyemiş, tahin susam ve bütün paketli ürünleri kestim