Cinark-annesi Merhaba bugün ek gıdaya başlayabilirsin dedi doktorumuz ama iki hafta boyunca ya muhallebi tarzı ya da yoğurt verebilirsin dedi. Siz nasıl başladınız ilk ek gıdaya tecrübelerinize ihtiyacım var 😊
UzncMom Cinark-annesi Başlangıçta muhallebi vermeyin Tadım yapın 3 gün kuralı ile Örnek;3 gün yoğurt 1.Gün 1 çay kaşığı 2.Gün 1 tatlı kaşığı 3.Gün 1 yemek kaşığı gibi Bu şekilde sebze tadımlarını bitirip sonra meyveleri geçin sonralarda karışım yapıp çorba püre vs yapın Blw yöntemini deneyin parmak şeklinde sebzeleri kesip buharda haşlayın önüne koyun dokunsun mıncırsın yesin😇 Kaşıkla vermeyi düşünürseniz de buharda haşlayıp çatalla ezin kıvam vermek için çok az anne sütü ekleyebilirsiniz Yemezse üzülmeyin ve zorlamayın😇
incitanesii Cinark-annesi ben elma armut ile başladı 2 gün denedim ama ölçü olarak biraz fazla verdim yani il gün bi çay kaşığı değilde bi çorba kaşığı gibi. İlk armut elma yoğurt brokoli şimdide bal kabağı verdim. Brokoli 7. Ayda imiş ama onu sonradan öğrendim bi sıkıntı yaşamadık şükür. Meyveden daha çok sebze sevdi benimki 😄
Cinark-annesi UzncMom bizim doktor bir hafta sonra meyve sebzeye başlayabilirsin dedi bir de blenderdan geçir öyle ver iki hafta boyunca dedi
banukayagntk Benim oğlum 5buçuk aylık . Bende geçen hafta sebze tadımları ile başladım. 3 değil 2 gün denedim . Kabak-havuç-patates. Şimdilik bunları denedim . Zaten az yedi. Sırada yoğurt var. 6 ayından sonra çorbalara geçeceğim