denizoykumm Bence meyvelerin suyundan şimdilik başlamayın. Asitli olduğundan alerjik reaksiyona yada pişik olmasına sebebiyet verebilir. Ama tatları tanıması için doyurucu olmayacak şekilde tattırabilirsiniz size kalmış tabi. Biz ek gıdaya 5 aylıkken başladık doktor tavsiyesiyle. Çünkü 4 buçuk aylıkken covid geçirdik kızımla, ve bağışıklığı çok düştü. Ben ilk yoğurt verdim günde iki üç çay kaşığı şeklinde. İlk başlarda tiksindi hep yüzünü ekşitti ama bir hafta sonunda alıştı. Sonrasında haşlanmış havuç püresine zeytinyağı ekleyip verdim. Alerjik tepkime yapacak mı yapmayacak mı diye hep üç gün tadım yaptım öyle yedirmeye devam ettim böylelikle sebzelerin tatlarını da tanımış ve üç gün üst üste tadınca alışmış oldu. Patates, kabak püresi, sonra meyvelere geçtim. Yani bir ayımız hep tadımlar alerji denemeleri ile geçti. Bu süreçte yine temel gıda anne sütüydü doyacağı şekilde vermedim hiç. 6 aylık olup bu sebze pürelerine alıştığında kemik suyu ve tam buğday unu ekleyerek çorbalar hazırlayıp verdim. Kızım şuan 10 aylık, her şeyi ayında yedirdim. Hiç bir alerjisini görmedik. Size de hangi ayda ne verilebilir araştırıp öyle yedirmenizi tavsiye ederim. Hatta bu ayınız bu araştırmalar ile geçse diğer ay daha iyi bir şekilde başlayabilirsiniz. 🌸