Ben daha 22 mayis 2020 cuma günündeyim aksam ezani ile beraber uzeri susamli çörek otlu o siccacik son pidenin hayalini kurarken o gece gelmistin bebeğim. Arife günüydü babanla sakalasirdim yasaklar gelcek bayramlasma da olmayacak. Bayramda napcaz derdik canimiz sıkılır keske erken gelse diye aslinda saka yapmıştık. Sen saglikla gelde ne zaman istersen gel di tek istedigimiz. Iyi ki geldin bebegim hayatimiza neşe kattin. Kızım 20 aylik oldu bugün 2 yasina da az kalmış. Kızımı tam 5 sene bekledim ümitle hasretle.
Karnimda iken kipirdamamasi icin dualar ettim amniyotik bant var demislerdi kesenin icinde. Ne dualar ne umitler ne karamsarliklarla gecti 37 hafta. Şükür saglikla doğdu. Hastanede 400 gr verdi. Aglamazdida kan almadiklari sürece sesini duymazdik inlerdi. Kardesim ile hastanedeyken sakalasirdik dunyaya geldiginden haberi yok melegimin hic aglamiyor diye. Dr larda muayne edip iyi dedikleri icin bilemedik tabi. Hastaneden taburcu olduk. Kontrole gittigimizde sarılık dediler sınıra yakin hastsnede yatabilir dediler. Hep uyurdu uyandirmak inanilmaz zordu. Yanaklarindan sıkarak dudaklarini acardik damla damla beslerdim bebeğimi 2 ay surekli kan aldira aldira sarılığı atlattık. Sonra kilo almayada basladi. Dönmesi emeklemesi siralamasi derken yasina geldiginde yürüdü. Zaman cok cabuk geçiyor. Ama bi insanin mutlaka kizi da olmali. Kiz cocugun cilvesi hareketleri bambaska ya… muzik sesi duymasin oylede bi kani kaynar ki heyecanla dans etmeye baslar. Dedigi dediktir kizimin yaptirana kadar bezdirir insani. Misafir cok sever kapi zili calmasin hemen kosar kapiya acc der hemen. Kapiyi acik birakirim asagidan gelene kadar gelen kisiye seslenir durur kendince biseyler der.
Ama yanlis zili calan olunca problem bizim icin. O kapi acilip pardon demelerini bekleriz tanidik degilse bize gelmemisse kizim suratini asar kapiyi kapatir. Hele cocuk veya bebek geldiyse evimize neselenir sevinc cigligi atar bide kizimin heyecan dansi vardir bi ileri bi geri adim atar tekrar ederek :)
Saclarini elleriyle duzeltirken farkli bi avrosu vardir. Cok cilvelidir. Baba aşığıdır. Babasina daha ilimlidir en cokta ondan hayir kelimesini duyunca kırılır tuz buz olur adeta hickira hickira aglar. Babasi ise gidecekken hemen ellerine yapisir ayakkabisini eline alir montunu ister. Kizim gezmeyi cok sever. Yurume konusunda pek keyfine düşkündür. Kizim eline bez alsin islak mendilde olsa bsstira bastira siler. Insanin kizi olmali ya cok guzel bisey ya hergunu cok heyecanli. Aynaya bakarak sacimizi tarariz kim bu guzel yaaa derken hemen meen diye kendini gösterir.
Babam bugun bizdeydi ve kizim sarkiya eslik ederken tipe bak dötü p.klu dedi. Kizimda yoooğ diye poposunu elledi😂😂😂
Cok kibardir temizdir kizim elelrini agzini cok guzel siler. Kuruyemis çılgını resmen. Ah bide yemek yemesinde sıkıntı olmasa benim kizim bAmbaska bi melek.
Emerken her bebek boyle midir bilemem ama gogsumun ucunu tutup ceker agzina atar givi hareketi vardir. Cok keyifcidir cidden. her turlu pozisyonda emer ayaklari bacaklari asla durmaz cok kiprasiktir. Gece uyurkende usgunu ortmez ortuldugu anladiginda ayaklari ile tepistirir. Ve anlar usgunu kapatmak icin bekledigimi ayaklarini havaya diker bekler. Dedigi olana dek pes etmez. Ev isleri hususundada makina boşaltırken de yardim eder tek tek dikkatlice bana verir cok kibardir.
Guldurmek icin bi turuyus taklidi var tavuk gibi gulme krizine sokar. Yakalanbac oynamayi ebe olmadigi surece cok sever. Kizimi cok seviyorum cok cok cok 🤩🤩🤩
Hep bi kizim olsun 2. Cocugum diye hayal ederdim. Kizimla havuza gideriz hamama gideriz kiz kiza takilmaca hatta baleye bile giderim diye hep hayal ediyordum. Da kendimi bale yaparken hayal edemiyorum kilolarimla estetik olmaz 😁