Balevlat2019 selam kızlar 24 ay 26 günlük bir kızım var hala konusmuyo ve ben bunu cok takıyorum tvden dolayıysa bı benım cocugumumu etkılıyor bu televizyon ya arkadasımın ogluda 2,5 yasında konusmus coğu seyı tvden ögrendı dıyo artık kendımı sorguluyorum tek cocugum varım yoğum kızım tum gün onunla ilgileniyorum daha napim lütfen azcık moral verin 😔
BirSevda-iki-Emanet_Sahibi Balevlat2019 merhaba Kelimeleri varmı .neye göre konuşmuyor mesela. 28 aylık oglum daha yenice iki kelimeyi birleştirip birşeyler söylüyor
Emineg35 Balevlat2019 konuşma terapistine gittiniz mi ? Veya düşünür müsünüz ? Oyun gruplarına da götürüyorlar yaşıtlarıyla etkileşim olsun diye. 3 yaşa kadar normal diye biliyorum. Sürekli konuşun kitap okuyun. Ama her çocuk farklı tabiki. Konuşacaktır elbet.
Birkizbiroglan Balevlat2019 Kelimeleri varmı ? Komut algılaması falan nasıl ? Benim de oğlum 26 aylık. Her çocuk başkadır. Benim oğlum daha TV telefon bilmio. Kelimeleri var çabası da, kız kardeşim görümcem TV önünden telefonda ayırmaz çocukları susmaz. Ama ben kendime göre zararlı olduğunu düşündüğüm için hiç açmadım öyle bir ortama girince de kapatmalarni rica ettim. Oyuzden ekranı kapatıp bir de öyle ilerleme denemelisinz
baloglus Balevlat2019 Bende bu konuyu çok kafama takıyordum 29 aylıktı konuşmaya başladığımda oğlum kreşe başladı bir anda konuştu cümle kurmaya başladı. Önecesinde sesleri çıkarmaya başlamıştı zaten. Şimdi çok net konuşuyor doktorum bana normal olduğunu söylemişti. Sizde tabiki doktorunuza danışın ama moralinizi bozmayın biz anneler söz konusu çocuklarımız olunca çok hassas olup kendimizi üzebiliyoruz.
elifizm Önce çocuk doktoru sonra psikiyatrisine diye biliyorum, kimse buradan size yardım edemez doktor gerekli yönlendirmeyi yapar. Tv çoğu bebekte aynı etkiyi yaratmıyor ,çoğunlukla konuşmayı geciktiriyor dikkat dğaınıklığı bir ton şey sayıyor doktorlar
Balevlat2019 BirSevda-iki-Emanet_Sahibi coğunluğu anne dıyerek anlatıyo bana ben hareketlernden anladığım için yada kendınce soylenıyo ama anlasılır degıl dılı mı donmuyo bılmıyorum
Balevlat2019 Emineg35 Emineg35 oyun grubu dusundum de yakınlarda yok krese düşündüm 3 yasında alıyolarmış sız ilgilenin konusun dıyo sankı ben ilgilenmiyorum
Balevlat2019 Birkizbiroglan her dediğimi yapar kendi yemek yer bana sofrayı kurarken yardımcı dediğimi anlıyo yanı
BirSevda-iki-Emanet_Sahibi Balevlat2019 evet oğlumda böyleydi anne diyordu anlatıyordu. Mesela ben kelimeler sayıyorum o söylemeye çalışıyor birçok kelimeye dili dönmüyor ben anlamış gibi yapıyorum tekrar tekrar soyletiyorum.yani normal bence . Erkek bebekelr biraz daha geç konuşur diye biliyorum ve tek bı bebekse.kalabalik bı ortamda da buyumuyorsa
Emineg35 Balevlat2019 ağzı olan konuşuyor işte. Her bebek bir değil. İş yaptığınızda yanınıza geldiğinde daha detay vererek konuşsanız. Bilmiyorum ki aklıma gelenleri söylüyorum. 9 aylık oğlum ne yaparsam yanımdaysa detay vererek anlatmaya çalışıyorum. Kitap okurken şekilleri renkleri detaylı gösteriyorum. Deneyebilirsiniz
Balevlat2019 BirSevda-iki-Emanet_Sahibi tek cocuk malum pandemı cok da dısarı cıkamıyoruz evde sadece ıkımız varız ılgılenıyorum ama yetersız demekkı
BugsBunnyy Balevlat2019 tv izliyor mu tum gun ilgileniyormusunuz orayi anlamadim ne kdr izliyor ve evet bazi cocuklari ciddi etkiliyor bazılarını da hic etkilemiyor Kac kelime soyluyor
BirSevda-iki-Emanet_Sahibi Balevlat2019 Bizde ayniyiz evdeyiz hep 3 aylık kızım var . televizyon yok bizim evde .telefondan açıp veriyorum biraz izliyor çizgi film alıyorum sonra. Kitap defteri çok onlarla seviyor vakit geçirmeyi bir çok kelimeyi ordan öğrendi.artik kendi gösterip söylüyor mesela.bende biraz daha büyüyünce kreşe göndermek istiyorum hiç arkadaşı yok yaşıtı sosyalleşmesi için. Siz neler yapıyoruz uz nasıl vakit geçiriyor TV dışında
Flamingoo Balevlat2019 her çocuğun gelişimi farklıdır. İlk çocuğum 3,5 yaşında konuşmaya başladı götürmediğim doktor kalmadı artık canı ne zaman isterse o zaman konuşur dediler ve öylede oldu 2 numara minnoşum 1,5 yaşında ne söylesem tekrarlıyordu ama şuanki 3 numaram 2 yaşında ve toplasam 10 kelime anca söylüyor ama herşeyi biliyor o ayrı. Doktor normal dedi düşünün 2 tane ablası ve ben evde sürekli konuştuğumuz halde benimkide konuşmuyor. Bence panik yapmayın herşeyi anlıyorsa ve duyuyorsa konuşacaktır elbet.
Balevlat2019 BirSevda-iki-Emanet_Sahibi sabah kalkıp kahvaltımızı hazırlıyoruz sonra beraber evı toparlıyoruz hatta ben supurursem o sılmek ıstıyo vıledayla elıne toz bezı verıp toz alıyo sonra oturup oyun oynuyoruz tv de ılgısını cok cekmıyodu aslında yenı yenı acıksa bakıyo daha once acık olsada o oynardı
Balevlat2019 Balevlat2019 hava aoguk yoksa parkada gotururdum mesela 15,16 aylıkken yurudu parkın cok faydası oldu dıger cocukları gordukce oda yurumek kosmak ıstedı ıkı aya da gayet kosmaya baslamıstı
BirSevda-iki-Emanet_Sahibi Balevlat2019 Resimli kitap lar alın bence. Boyalar alın resim defteri falan hoşuna gider. Hatta büyük sorular kitabım diye bir kitap var ona bayılıyor hem boyutu çok büyük hemde içeriği zengin . Trendyol dan almıştım ben.kendimden örnek veriyorum yani kuru boya ,sulu boya ,parmak boyası aldım oturup yapıyoruz biraz sıkılana kadar.