egelsenkonuss Candy1907 ben bes hesabı açtım her ay 100 atıyorum annemlerde gram hesabı açtı öyle öyle birikiyo
Candy1907 egelsenkonuss kesinlikle canım, başlayınca devamı geliyor bir şekilde. Memnun musunuz peki bes’ten?
Papatya41 Candy1907 kızıma bes açtım her ay 1000 tl yatırıyorum devlet katkısıda %30 veriyor 4 aylık kızım onu yapabilirsiniz 10 sene devlet %30 veriyor
Candy1907 Papatya41 çok teşekkür ederim 💙 peki istediğimiz zaman bozma imkanı var mı? Tabi uzun vadeli düşünüyorum ama beklenmedik bir durum olursa diye merak ettim
Serserilikiz Papatya41 nasıl oluyor tam olarak bende oğlum için hesap acmak istiyorum Mesela biz parayı oğlum için birikim yapsak devlettemi para yardımı veriyor
Kuboooss Papatya41 nasıl birşey bu dediğiniz bende oğluma hesap açmak istiyorum 1000 TL zorunlu mu daha az miktarda oluyomu detaylı anlatmanız çok sevinirim
Kaderci Candy1907 bankada altın hesabı aç. Gram olarak cnm. TL yatır grama çevir gram yükseldikçe paran yukselcek. Alırken TL olarak Alican paranı. Uzun vadeli süper altın seneler sonra çok articak çok karda olucan.
sarmaliklahana Candy1907 özellikle bbek için yapmıyoruz ama aylık kenara atmaya calsııyoruz en az 500 1000 TL falan 🤷
Candy1907 sarmaliklahana TL olarak kalsın istemiyorum ben de, malesef çok değer kaybediyor. İleride bizim yada çocukların ihtiyacı olduğunda kullanmak için.
egelsenkonuss Candy1907 evet. Yani benim de şu an biraz birikim yapmaya ihtiyacım var ev için. O yüzden azar azar yatırıyorum damlaya damlaya göl olur mantığıyla
15520 Papatya41 ya biraz mal gibi olacağım ama bilgim olmadığı için 😂😂 şimdi bin TL attık ya mesela her ay ona %30 katlı mı oluyor her ay yükleme yapmak şart mı yapılmadığı taktirde mevcut olana katkı devam ediyor mu tabiki düzenli her ay yatıracağım ama merak ettim 😂😂
Papatya41 15520 😀😀 her ay senin bütçene göre fazlada atabilirsin azaltabilirsinde ama bunu müşteri hizmetleri ile görüşerek yapıyorsun bu ay atamadın mesela 1000 tl diğer ay banka 2000 tl alıyor hesaptan ona göre bütçe belirlemen lazım
15520 Papatya41 ha yani net bir bütçe belirleniyor aylık bunu yatıracağım ona göre ek verecek anlamışmıyım😂😂😂
15520 Papatya41 birde bu vadeli bir şey mi ne kadar vadeli iki kızım için istiyorum bende zamanınızı aldım ama uzun zamandır bunu araştırıyorum çok pardin 😻😂
Papatya41 15520 10 sene yaptırabilirsiniz, istediğiniz zamanda çekebilirsiniz banka 10 seneye %30 koyuyor aslında %25 veriyordu cumhurbaşkanı artırdı %30 oldu her senede değişir bu artış