Arifeeee Başına gelen var mı ? Krup tanısı konulmadı ama ben öyle olduğunu düşünüyorum. Sabah tikanarak uyandı ve krupla karakterize öksürüğü var 38 civarı da ateşi var. Çok nadir bir öksürük doktor tıkanma morarma olduğu zaman acile gidin dedi. Evde nasıl tedavi edilir ne yapabilirim ?
Lulemom Arifeeee bi dönem bizde vardı ama öyle ateşi ve tıkanma tarzı öksürük olmadı. Normal öksürüyordu. Doktorumuz buhar için ilaç yazdı. Bide şurup kullandık geçti.
NaimeYilmaz Arifeeee Kurupun tedavısı yok viral enfeksiyon sebep oluyor ödeme ve enfeksiyonun geçmesi için antibiyotik tedavisi, krupa neden olan ödemın geçmesi için de kortizon tedavisi gerekiyor. Eğer sık tekrarlıyorsa eve makine almanızı öneririm şimdi hafif başladıgında önü alınıyor hemen.
minabebek Arifeeee soğuk buhar boğazdaki ödemi hafifletiyor öksürük krizlerinde özellikle iyi geliyor evinizde olsa süper olur bu arada evde tıkanma yaşarsanız ani buzluk ta iyi geliyor buzluğun kapısını açıp biraz rahatlatabilirsiniz
Arifeeee NaimeYilmaz ilerleme durumu olur mu acaba ya çok.nadir öksürüyor ? Doktor simdilik sadece ağrı kesici ateş düşürücü ver dedi. Çok şükür keyfi yerinde öyle bir sıkıntı yok ben panik oluyorum
NaimeYilmaz Arifeeee İlerleme derecesi var tabii geceleri hortlar genelde bu hastalık. Çok kötü olursa camı açıp önünde hava aldırabilirsiniz
Serapesen İki çocuğum da krup oldu biri içbir buçuk yaşındayken diğeri dört aylıkken ayrı zamanlarda oldular nebülizatör aldık eve içine doktorun yazdığı ilacı koyup tuttum o çok işe yaradı uyanıkken yaptırmazsa uyurken yap bi şekilde yap eve alma imkanın yoksa acile gittiğimde doktora söyle hastanede yaptırsın işe yarıyor onun dışında doktorun yazdıgı ilaçları kullandım üç dört güne toparlıyor ıhlamur da içirebilirsin boğazını yumuşatır
Arifeeee NaimeYilmaz öksürük olmaz ama nefes alırken hırlama tarzında bir şey olursa uyandırmam gerekir mi
balkizimveben 15 aylık kızım 1.800 mt rakımlı yaylada tıkandı bu sene. O dağın başında yaşadığım korkuyu Allah’ım düşmanıma vermesin. Doktora ilçeye indirdik,doktor krup dedi. Hava antibiyotik çok şükür geçti ve bir daha olmadı öyle.
Arifeeee balkizimveben Allah korusun gerçekten çok zor düşüncesi bile tahammül edilemiyor. Allah çocuklarımızın sağlığı ile imtihan etmesin