AbrhamH Kizlar 2 yaşında çocuğu olanlar ve bilgi sahibi olanlar lütfen yazin. Kac kelimesi var, ne kadar konuşuyor. Ne durumda pedegogla görüşmeliyim ve konuşturmak için ne yapmaliyim. Git gide soylediklerini de soylemez oldu cok üzülüyorum ne yapmam lazim
[silindi] AbrhamH konuşma genetikle alakalı geç olabiliyor .oğlun 2 ay 22 günlük bu hafta artık herseyi anlatmaya başladı annem kilo aldım dedi sisko dedi mesela neden sonuç anlamını kavradigini düşünüyorum. Su ver asel e gidelim park a gotur araba getir .asla el kaldırmayız ama birde bazen hiii diye kendine kızıp vuruyor bende ondan tedirginim kim vuruyor sana diyorum arkadasi var nefes diyor ama hiç vurmuyor .hayal dünyası gelişiyor diye yorumladım ama takip ediyorum .sizin dil gelişimi nasıl gün içinde sık konuşuyor musunuz biz mesela yemekleri beraber yapar herseyi paylaşırım mesela makarna nerede derim dolapta der yerini gösterir alir koyariz inanın herseyi anlıyorlar birde çok müdahaleci olmakta konuşmayı geçiştiriyor mesela su istemesine fırsat verin surekli şu sunmayin ne içelim ne istersin cay mi su mu meyve suyu mu diye soru cevap yapabilirsiniz
Denizfdn AbrhamH yani uzulmeniz için demiyorum her şeyi konusuyo cümle kurabiliyor yani ben çok sohpet ederim sorular sorarım şarkılar söylerim şarkı bile ezberledi söylüyor Allah la ilahe illallah bunları bile söylüyor cnm
Minnaktospik AbrhamH 23 aylik ne dogru duzgun anlasilir kelimesi var ne de cumlesi🙄 ben de konusuyorum surekli kelimeleri ozellikle tekrar etsin die gozlerinin icine bakarak soyluyorum isine geleni aliyor isine gelmeyeni soylemiyor bile 🤷♀️ endiselenmeli miyim bilmiyorum erkek cocugu gec konusur bisey yok cocukta diyor etrafimdakiler ama bilmiyorum yani ben de
kaansmom AbrhamH merhaba benim oğlumda 2 yaşında bir ara anne diyordu şimdi adda diyor sürekli diğer kelimelerimiz var hatta baba gitti baba geldi diyor söylediklerimizi taklit ediyor ama kelime ve cümle olarak birşey konuşmuyor. Sadece kendi kendine anlamsız birşeyler anlatır hep konuşur ama anlamsız kelimelerle konuşur. Böyle konuşması konuşucak anlamına mı geliyor bilmiyorum bende götürmeyi düşünüyorum doktora
Denizfdn AbrhamH her çocuk bir deil kuzum benden önce doğum yapan gorumcemin oğlu 3 yaşında yeni konusuyo zamanına bırakın