Leyla220920 Sevgili anneler bebeğim 4 aylık eşimin ve benim yediğimiz herşeyi takip ediyor elini uzatıp almaya çalışıyor ve çok heyecanlanıyor biz birşeyler yerken ara sıra sadece tadımlık prmağımla ağzına sürsem birşey olurmu sizler yaptınız mı hiç
Ayseege6156 Leyla220920 bence gerek yok şuan öyle birşey yapma eğer seni emiyorsa bu sefer o verdiğinin tadını beğenirse seni reddedebilir herşeyin zamanı var vermeyin 6. Ayı dolsun başlarsınız
kaganege Leyla220920 O kesfetme duygusundan oluyor bence çok erken biz 5.5 6 aylik gibi doktorunuzun onayıyla başladık kesinlikle doğru zamanı beklemelisiniz💫
DoraKizimm Leyla220920 4 ay 12 günlük. Bağırsak tepkili proktokolit ve/veya alerji olduğu için bir an önce bağırsakların toparlanması gerekiyor. O yüzden tadım madım değil gümbür gümbür başladık biz bugün ek gıdaya. Tabi ki doktor kontrolünde. Siz de doktorunuzla bebeğinizin durumunu bir görüşün. İzin verirse ufak ufak tadımlara başlayabilirsiniz 4 aydan sonra diye düşünüyorum.
luppoyanak Leyla220920 çok araştırdım eğer bebeğiniz doğum kilosunun iki katına geldiyse siz yerken takip edip heyecanlanıyor kaşığı uzattığınızda ağzını açıyorsa desteksiz oturuyor ve başını dik tutuyorsa ek gıdaya başlanabilirmiş ama 4 ay daha çok erken canım sabret benim kızım da aynı 4 ayda çıldırıyordu yemek için yeni yeni yalayarak muza elmaya bakıyor 6aylık olsun öyle başlamak daha iyi bence
Gizoooo Ayseege6156 canım hiç acele etme zamanı gelince bol bol yer. Ben keşke sadece mamada kalsaydık diyorum🤣 her gün onu mu yapsam bunu mu yapsam aman eksik kalmasın bir şeyi 😅
Leyla220920 Aslında bir yandan versmemi diyorum bir yanda da sadece beni emdiği için tadını alsın istemiyorum mecbur iki ay daha bekleyeceğiz🥲
Gizoooo Leyla220920 ahh ahh ilk zamanlar bende çok heyecanlıydım🤣 direk blw yaptır ortalık batıyor ama kendi kendine yemesi en güzeli boğulur korkusuyla yapamamıştım ama boğulmuyorlarmış yiyemeyeceği zaman örüp çıkartıyor fazlasını 🤣
Leyla220920 Gizoooo bende aceleci davranıyorum galiba onun o iştahla bakması içimi kıpırdatıyor bugün doğum günümdü pasta ile resim çekiliyordum avuçladı birden aşırı heyecanlandım😂😂😂
Leyla220920 luppoyanak yom zaten direk başlamayı düşünmüyorum hani mesela muz yani elimde toplu iğne ucu kadar koparıp versem gibisnden 3.5 kilo doğmuştu şuan 8 kilo ama daha desteksiz oturamıyor çünkü iki üç gündür kucağımda yarı otutturöaya başladım 😂
fatma_erva Leyla220920 Minik bir parça da olsa vermeyin çünkü meyve tatlı olduğu için daha sonrasında sebze istemeyebilir . Biz 6.ayda başladık bende sizin gibi heyecanla bekledim ek gıda sürecini ama zamanını bekledim . Siz yine doktoranızla birlikte karar verin. Ek gıdaya başlarken önce sebze ile başlamanızı tavsiye ederim
luppoyanak Leyla220920 daha erken canım o ufacık parça ona fayda sağlamaz önemli olan midesinin hazır olması Babanem anlatıyor emzirdiğm çocuğa kaynanam çorba verirdi dağlarda ayran verirdi diyo yani versen de bişiy olmaz ama sağlıklı değil ki daha