Selamlar güzel anneler, 17. Ayda blender bebeği olmaktan çıkıp blw bebeği olduk. Ben de belki benim gibi doysun yesin yeter ki diyen anneler varsa, aç kalacak diye korkan anneler varsa bi fikir olur diye düşünerek burada kendimce tecrübemi paylaşmak istedim 🙏🏻 Belki faydam olur.
Malum bebekler artık küçük yaşta blw yöntemi sayesinde kendilerini besleyebiliyorlar aslında. Ve henüz 6-7 aylıkken bile temkinli bir şekilde kendileri beslenebiliyorlar. Ben blw annesi olamadım maalesef çünkü benim için oğlumun doyması çok daha önemliydi. Anne sütünden ne yazık ki çok çabuk mahrum kaldı 😔 Ve hep onu kompanse edebilmek için çabaladım. Her sebze-meyveden faydalanmalı, o tabakları bitirmeli, hiçbir öğünü eksik kalmamalıydı. Bunun için her şeyi yaptım.. Sonra yaş oldu 1.5, dedim ki nereye kadar?? Bu koca adam artık kendini besleyemeyecek mi? Blw çocuğu olamayacak mı? 😬😬
Buyurun nasıl blenderdan kurtulduk, kendi yemeğimizi kendimiz yer olduk👇🏻
Önce yemeklerini blender yapmayı bıraktım, çatalla ezerek yedirdim. Bu esnada ara ara kendi yemesi için kaşık verdim. Her gün bir kaşık şeklinde yedi. (hala kaşık kullanarak yemek yiyemiyoruz ama çabalıyoruz) Sonra tek bir öğünü tamamen pütürlü hale getirdim. Kahvaltıdan başladım. Sevdiği yemekleri yapmaya gayret ettim. Önce yemekleri küçük parçalar halinde önüne koydum tek tek ağzına attı. Bu arada, yemekler arasındaki süreleri biraz uzattım ve açken yemesini sağladım. Bu işimi kolaylaştırdı. Sonra ikinci öğüne geçtim. Başlangıçta makarna tercih ettim mesela. Onu çatalla da elle de yemesi daha kolay oldu ve tadını çok seviyor. Sonra köfteyle denedim ve üç öğünü tamamladım. Şu an kendi yiyebiliyor ve hatta blender yapılmış çorbaları pek sevmiyor 🙏🏻 Geç kalınmış değil, tavsiyem bir yerden başlamanız ❤️
Sürecinizi kolaylaştıracak tavsiyelerim:
Bebeğinizi oyalansın diye özellikle telefon, tv, tablet vb şeylerle yemek yedirmeyin. Lütfen mümkün olduğunca bunlardan uzak tutun.
Blwye geçecekseniz, sevdiği yemeklerle deneyin.
Başlarda sürekli atacaktır, pes etmeyin. Biraz aç kalmasına göz yumabilirsiniz. Diğer öğünü daha istekli ve istediğiniz şekilde yiyecektir.