Gece uykusundan önce bebeğinize ne veriyorsunuz ? Neden onu tercih ediyorsunuz?
AntiFilozof yoğurt varsa yoğurt, yoksa akşamdan kalan yemek neyse o :))
AntiFilozof yogurt yada muz
AntiFilozof Aksam yemegini 6 -7 arasi yiyor ona ozel genelde, evin yemeklerini yemez.. 9 gibi 240cc mama icip uyuyor.. 2 yasi gecti benimde en buyuk derdim mamayi biraktirmak ama yook..
AntiFilozof akşam yemeğini yemiş oluyoruz sonra çay saatimiz yanında ne varsa kuruyemiş kek ne varsa kızımın yatma saatine yakın oluyor neredeyse 18 ay 21 günlük kızım sonra uykuya hazırlanma oluyor emiyor ve uyuyor.
AntiFilozof 14 aylık 5-6 gibi akşam yemeği yiyoruz 8 9 gibi 220 ml mama içiyor
AntiFilozof gece uyumadan once mama içer. Çünkü keyif yapar :)
AntiFilozof çorba, yoğurt ,meyveli irmikli muhallebi,değişiyor duruma göre
AntiFilozof 14 aylık oğlum akşam yemeğini 6 gibi yiyoruz.9 gibi uyur uyumadan önce 240 cc mama içer öyle yatar.
AntiFilozof o an canım ne çekerse 😂 uykumdan kalkıp tatlı vs yediğim bile oluyor 🤤 hatta suan tatlı krizim tuttu ama evde hiç yok 😖
AntiFilozof meyve yada kaşık maması. Uyumadan önceden biraz emer uyur
AntiFilozof 18,5 aylık akşam yemeğinden sonra 11-11,5 gibi uyuyor uyumadan önce yulafı süt ile pişirip üstüne meyve ne varsa dilimleyip veririm, bazen çorba içer, kefir, devam sütü bunları uyumadan önce veriyorum, akşam yemeği ile bunların arasında meyve kuruyemiş vs yiyor
AntiFilozof 7 gibi akşam ne varsa yemek onu yediriyorum iyi yediyse sadece muz, az yediyse ince öğütülmüş yulafı az su yada sütle pişirip içine muz çekilmiş badem falan katıp yediriyorum ve baya tok tutuyor. Yulaf benim kurtarıcım resmen
AntiFilozof 13 aylik oğlum aksam yemegini 7 buçuk gibi yer sonra biz cay icerken o da kek ve kendi yaptigim meyve suyu ya da meyve yer 9 buçuk gibi de emer uyur. Çok istahli bir çocuk değil o yüzden ne yerse yani🌸
AntiFilozof Bende bana soruyorsun sandım bi hızla girdim posta 😅😅😅
AntiFilozof yatmadan 1 saat önce akşam yemeği yer. Yatarkende sağdığım anne sütünü biberonla içer öyle alıştı. 120 cc içiyor anca :)
AntiFilozof aksam yemegi yiyo 6-7 gibi eger az yediyse 8 gibi hippin tahilli kasik mamasindan yapiyorm muzlu yada elmali onu yedikten 1 buck saat sonra falan mama icip uyuyo ama aksam yemegini güzel yediyse kasik mama vermiyorm direk mama icip uyuyo
AntiFilozof genelde gunun ilk ve son öğünüm oluyor 😂 ne bulursam
AntiFilozof muzu ezip içine cici bebe koyarım tok tutsun diye genelde onu veririm ama zaten 20 aylık ne denk gelse onu da yer yani
AntiFilozof yulaf muz
AntiFilozof eşimin kafasının eti
AntiFilozof Mama 😁 erken uyanmasın diye 3 aylığız ama
AntiFilozof Oğlum 2 yaşında gece yatmadan sütünü içer kızım da 4 aylık mama içiyor
AntiFilozof Sabah 9-10 da uyandığı için akşam 10-11 de uyuyor. Yemek saatleri de haliyle geç oluyor. Normal yemek yiyor 8de yatmadan da süt kurabiye yoğurt vs ufak atıştırmalıklar yiyor
AntiFilozof 8 aylık meyveli muhallebi yaparım yatar saat 12 de mama içer böyle devam ediyor 😊
AntiFilozof akşam 7 gibi akşam yemeği sonra ise sadece anne sütü
AntiFilozof 1 bardak ballı veya çikolatalı süt içer 4 yaşında ama bebek kategorisinden cktik artık biz 😁
AntiFilozof meyve genelde yada çorba hemen uyumazsa
AntiFilozof bende herobaby tahıllı kaşık maması veriyorum 1 aydın düzenli her gece yiyor. 20 dk sonra uyuyor. Acaba yemekten sonra erken mi yatıyorum ve gaz yapar mı kaşık mama? Birde şu 3 gecedir uykuya direniyor :(
AntiFilozof 23 aylık 18:00/19:00 gibi yemek yeriz yatmasından bi saat önce yerse meyve 21/00 dada uyur
AntiFilozof süt veriyorum
AntiFilozof 7.30 gibi aksam yemeğini yer 9 gibi de emerek uyur.(15aylık)
AntiFilozof 6.7 arası yemek yer sonra biraz meyve yeriz emer uyur
AntiFilozof yatmadan önce 180cc mama veriyorum ama doymuyor sanırım gece kalkmaya başladı artık 😪
AntiFilozof bn yatma saatıne yakın beslenme yaptırmıyorum kızım 17 aylık 1 yasından bu yana yatmadan en az 2 saat önce bırakıyoruz yeneyi bişeyler yedirip hemen arkasına uyutmak cok saglıklı ddgıl canım hrm midesi için hem uyku kalıtesı ıcın gece beslenmeside yapmıyoruz bazen su ıcıyo sadece uykuda
AntiFilozof irmikli sutlu muhallebi
AntiFilozof meyveli yoğurt yapıyorum kendim onu veriyorum yada süt organik 3 bisküvi ve meyve genelde muz yada elma oluyor onu yediriyorum. Uyumadan 45 dakika önce gibi veriyorum
AntiFilozof 6 30 7 arasi aksam yemegini yer 8 8 30 gibi uyur uyurken birsey verniyorum sabaha kadar uyuyor 11 aylik
AntiFilozof 6 da akşam yemeği, yiyene kadar 6:30?u geçiyor 7:30 yatış,emiyor.eğer akşam yemediyse yoğurt veririim. 6,5 aylık.
AntiFilozof 11 aylık 7 gıbı ona ozel yaptıgım corbayı sebze/ et/ tavuk/ balık koftesı balık varsa komposto yaparım sekersız yoksa yogurt aradan 15 dk gectıkten sonra bır ceyrek meyveyı yedırırm 8 de memeyle uyur ama zıbılyon kere kalkıyo tabı sabaha kadar ama asla aclıkdan degıl 🤦♀️
AntiFilozof 2 yaşında sayılır kızım. Süt ısıtıyorum genelde. YA da irmikli muhallebi
AntiFilozof 2 saat once ne yemek varsa uykuya yakin kutu çocuk devam sütü gece beslemiyorum 13 ay 6 gunluk
AntiFilozof Mama içiyoruz biz çünkü ne yersek yiyelim eğer o mama yenmemişse kendimizi uykuya hazır hissetmiyoruz
AntiFilozof 21 aylık 6-7 gbi yemeğini yer 8buçuk 9 gbi genelde muzlu yoğurt bazen muhallebi bazen de süt anca 60-90 cc içiyor
AntiFilozof gece yatmadan arı mamanın gece için olanları var ondan yapıyorım içine yarım muz koyuyorum birazda pekmez 1 kaseye yakın yiyip yatıyor ama yinede gece meme için kalkıyo ne kadar tok olursa olsun
AntiFilozof bazen bizimle birlikte yiyo yiyebilcegi seyler varsa tabi yoksa çorba yogurt veya muhallebi
AntiFilozof 28 aylık kızım var 8 aydır her akşam yoğurtlu makarna yer😂 anne sütü almıyor 18 ayda bıraktı ee inek sütüde sevmeyince mecbur yoğurt kefir tüketiyor boncuk makarna ve kuskus favorisi😬 kardeşi 2 aylık düzenli her saat anne sütü alır🌝
AntiFilozof doktorumuz yatım avakado muz ve yoğurt karıştır ya da muz ve yoğurt en sonda uulaf muz ve yoğurt katıdtır ver dedı. Avakadoyu haftada ıkı uc kex tuketır. Dıgerlerı donusumlu… Bır de kefır var maalesef.. Ona bagımlı…
AntiFilozof bir kase yoğurt 👍
AntiFilozof kaşık maması veriyorum daha tok tutuyo gece olanından
AntiFilozof Meyve tabağı yapıyorum aralarına kabak çekirdeği ceviz gibi kuruyemişler serpiştiriyorum önüne koyuyorum genelde hepsini yiyor bazen yarısı kalıyor olsun rn azından içim rahat yatırıyorum. Yatarkende emziriyorum.
AntiFilozof arı mama sütlü prinçli gece tok tutuyor
AntiFilozof aksam ne yersek onu yer sonra meyveli yogurt meyve fln hangisini isterse karnini doyurur iyice ondan sonra uyur. 21 aylik
AntiFilozof 19 aylık muz yada kaşık maması yiyor
AntiFilozof kızım 22 aylık gün icerisinde çok iştahsız hiç birşey yemiyor ben hala gece beslemesi yapıyorum .. mesela gece 4 5 gibi kalkıyor süt içip geri yatıyor , cevremdekiler gece beslemesini bırak artık diyorlar ama gün içerisinde birşey yemediği içinde gece çok acıkıyor ve ağlıyor .. ne yapsam bilemedim gece beslemesine biraktırsam mı veyada biraz daha büyüyünce kendisi bırakır mı ? Lütfen bilgili anneler bana akıl verin . Çok yoruldum birşey yememesinden 😔 (gündüz hiç süt istemiyor sadece gece 4 -5 gibi)
AntiFilozof yulaf ezmesi , elma , tarcın ve devam sütü kullanarak bir gece tok tutan mama hazırlıyorum . 8.30 da gece uykusuna geçer kızım bu nedenle 7-7:30 arası veriyorum son öğününü . 8.5 aylık 🙏🏻
AntiFilozof uyumadan 1 saat önce emziriyorum
AntiFilozof of herkes düzgün şeyler yiyomuş benim saatim sonum yok anasını satıyım ne görsem yiyorum😂😂
AntiFilozof yemekte ne yediyse. Başka birşey vermiyorum ki rahat uyusun. Yemekte az yerse eğer uykusundan bir saat önce yoğurt yediriyorum
AntiFilozof akşam 7-7:30 gibi yemeğini yer, 8:30 gibi uyur. Bir şey vermem. Gece 12:30-1:00 gibi mama içer, geri uyur. (9 aylık)
AntiFilozof bence uyumadan önce mama veya süt verilmeli . Uykuya geçtikleri için ek gıda sindirimi zor olabilir . Mama sindirimi daha kolay olur tabi öncesinde gün içerisinde güzel beslemek . Benim görüşüm
AntiFilozof mamasını iciyo 19 aylık oldu ama hala o mamayı bıraktiramadm ins birakicak
AntiFilozof Saat 19:00 gibi akşam yemeğini bitirir. Alt değişme sonrası emziririm. 20-00 gibi uykuya geçmiş oluyor. 14aylık
AntiFilozof yatmadan yarım saat önce hero baby kaşık maması yiyo rezeneli veriyorm genelde rahat uyusun diye 27 aylık
AntiFilozof Bu aralar Nutella ekmek süt 🤭 öğlen geç yemek yiyorum akşam yemeği yemiyorum emzirdiğim için acıkıyorum haliyle canım sürekli bir şeyler çekiyor. Bu akşam saat 10 da menü buydu 🙈
Balkupum2505 Yogurt sogukmu sicakmi veriyorsunuz
HonKiPonKiDoNiNo benim kizimda 28 aylik olucak oda mama iciyodu nasil biraktircam diyodum sonra bi kac kere sut verdim sute alisti simdide yatmadan sut iciyo bir aydir mamayi biraktik
HonKiPonKiDoNiNo bizimde oyle uyku oncesi ve uysndğnda mama 7 gbi yrmek yiyor
HonKiPonKiDoNiNo hiç vermeyin kendiniz kesin.mama yaşını geçmiş.ortadan kaldırın emin olun siz vermezseniz istemeyecek.ben bı kere de kestim. 1 2 gün zor olur hem size hem ona ama sonra unutur.bizde reflü çıktı saat 7 den sonra yemek bile vermiyorum.ilk günü dolaba yapışmış ağlıyor başka teselli edecek şey verdim.mesela bı çubuk yedi sakinleşti.sizde öyle yapın sakinlesir
HonKiPonKiDoNiNo Gece uyanıyo mu pekı tekrar mama içmek için kaça kadar duruyo uyumadan önce içtiği mamayla
HonKiPonKiDoNiNo ay ne güzel mama içiyor. Benim kızım 8 ayını dolduracak ek gıdaya başladı başlayalı mama içmek istemiyor. Sütüm de yok.
HonKiPonKiDoNiNo biberonun içine süt ve cicibebe at çalkala ver.sğtün tadına alışınca tek süt verirsin
HonKiPonKiDoNiNo benim kızım da oğlum da ağızlarına sürmediler hzır mamaları. İlle ben evde patates havuç haşliycam da yicekler 🙈 şükrolsun bu güzel bişiy Ama bazen de hazır şekilde hemen hazırlayıp yedirmek istiyorum olmuyor. Akşam yatmadan eğer açsa irmikli cici bebeli mama yapıyorum onu yiyip yatıyor kızım . Oğlum artık 3 buçuk yaşında , o akşam yemeğini yemiş oluyor.
HonKiPonKiDoNiNo konuşarak bırakırabilirsiniz bence anlayacak yaşta benim oğlanda mama mama diyr tutturdu bir buçuk yaşında mama bitti alınca içeriz şimdi uyku vakti dedim sürekli alıştı artık istemiyo 🙂
HonKiPonKiDoNiNo Aynı durumdayız gel sarılalım 😊🤗
HonKiPonKiDoNiNo benim kızımda şubatın 4 ünde iki yaşına girecek sadece uyumadan 240 cc mama içiyordu ama o mamayı içeceğini bilmesi akşam yemek yememesine sebepti. Bi gün açtım dolabın kapağını bak annem dedim mama bu kadar kalmış ve bitince bir daha almayacağız dedim tamam dedi sonra 3 gün sonra mama istedi açtım dolabı kutuyu gösterdim bak bitmiş dedim eşime niye almadın dedim markette kalmamış dedi ve baya üzülmüş gibi yaptık nasıl bitmiş of puf dedik ben sana ballı sür yapayım mı dedim yap dedi yaptım verdim ve şimdi önce mama diyor sonra mama bitti süt diyor ve çok şükür güzelce içip uyuyor. Sütü annemin keçisi var ondan alıyorum. Belki size de bir faydası olur diye yazmak istedim. Allah yardımcınız olsun 🤲🏻
HonKiPonKiDoNiNo gündüz uyuyor mu acaba benim kızım dokuzda uyuduğunu görmedim 9 da uyusa gece 3 te kalkıp oturuyor genelde . Mama yerine süt veriyorum bende
tekboynuzluat 220 ml az degil saglam uyuyodur harelde gece boyu . Peki merak ettigim sabah uyandiginda kahvalti icin istahi nasil oluyor .
Oykulina Ahh ahh denedim icmiyor Cocuk sutu aldik olmadi, laktozsuz ve normal sut denedim olmuyor.. Hicbir sekilde sut icmiyor.. napicam bilmiyorum 1 kutu mama 200 tl olmus 😡
Oykulina sütü biberon ilemi veriyorsunuz bende biberonu bıraktırma ya çalışıyorum 🤦🏻♀️
Yasemin38 kaç aylık bebeğiniz?
HonKiPonKiDoNiNo bizimkide icmiyodu ben meyveli bile denedim sonra babasi icerken bi gun istedi icinede az bal koydum simdi iciyo
HonKiPonKiDoNiNo ben sut ile çilekli kefir karıştırıyorum bayılarak iciyor benim kızımda kesinlikle icmedi
HonKiPonKiDoNiNo içine bal katıp deneyin belki icer
HonKiPonKiDoNiNo bende oğluma pirinç unu ve süt bebek buskivi mama içiyor ve beni emiyor çok şükür
HonKiPonKiDoNiNo laktozsuz süt veriyorum bi tek pınarinkini sevdi. Sabah gece yatmadan mama sadece çünkü cok pahalı artik … ama fazla sütte kansızlık yapıyormuş. Yemek zar zor yiyor. Başka be verebilirim. 16 aylık…elim kesildi zar zor yazıyorum tek elle kusuruma bakmayın ❤❤❤
HonKiPonKiDoNiNo benim kızım da 2 yaşına kadar mama sonra doktorumuz artık verme dedi. Ben de mamanın içine her seferinde bir yemek kaşığı yoğurt karıştırdım ama her seferinde yoğurt artırıp sütü azalttım böyle böyle 10 gün sonra mama ile yoğurt yer değiştirmiş oldu ona çaktırmadan bir senedir yoğurt veriyorum. şimdi isterken hala bazen süt ver diyor ben süt değil yoğurt diyorum sonra o da düzeltiyor konuşmasını yoğurt ver diyor. Yoğurt sağlıklı ve bağışıklık sistemini güçlendirir bütün doktorlar yoğurt ayran kefir öneriyor. 2 yaşından sonra kesinlikle sütte ihtiyaç yok diyorlar
irva maşallah 11 aylık oğlum 140 ccyi zor bitiriyor gece ondan sürekli uyanıyor sanırım tam doymadığı için 😓
irva kaşı maması verdim oda ağır geldi sanırım daha kötü oldu hiç uyumadı
irva sonra kalkmıyor mu bi daha?
irva mama yiyor
irva sevgili anne peki gece besleniyormu besleniyorsa kac defa kac cc oluyor benimki milyon kez kalkiyor dogdu dogali 14 dur da oyle😓😞😞
minikcivcivinannesi sizi değil bebeğinizi soruyor 😅
minikcivcivinannesi ahahhahaha kiz allah seni 😂😂bende bende öyleyim 😂😂
minikcivcivinannesi bende kendi yediğim anladım cips yazacaktım hatta baktım herkes bebeğini yazmış 😂😂😂
Mihranimmm ay özür dilerim kusura bakmayın yanlış anlamışım 😂
AntiFilozof bizim de 11 aylik 120 iciyoz 🙄
AntiFilozof Ay benim de öyle oldu ya. Hipp denedim arı mama denedim hero baby denedim hangisini denersem deneyeyim gece gazdan uyuyamadı hep çocuğum 😔 6 aylığız biz. Sizinki kaç aylık?
AntiFilozof uyumadan 2 saat önce vermeyi dene bide hazmedemediği için uykusunu bölüyo olabilir
6-7 gibi yemeğini yer eğer az yemişse muhallebi veya kek tarzı şeyler veriyorum uyumadan 1 veya yarım saat öncesinde. Sonra emerek uyuyor zaten yemekten sonra bir öğün daha emiyor.
minikcivcivinannesi siz yanlış anlamamışsınız aslında, post sahibi başlıkta öyle yazmış😅