Sevdamavi Kızçeler 1 yaşına kadar tuz,şeker,bal verme diyor vermedim.yalnız havuç,elma,armut veriyorum seviyor boğulma riski var diye yazıyor korktum ben de .3-4 yaşına kadar elma sert meyveler verme diyor.verirsen de buhar da pişir ya da haşla diyor özellikle şu verilmez diye bildikleriniz neler kaç yaşına kadar paylaşalım
Denizfdn Sevdamavi göz önünde tutarak verebilirsiniz ben veriyorum havuç elma kütür kütür yiyor 2 yasinda
Leylaa_ Sevdamavi kızım 7 aylık rendeleyerek veriyorum dilimli şekilde vermedim henüz onaları domates süt özellikle bakla kız çocuklarında 5 erkek çocuklarında 7 Yaşa verilmemesi lazım bazı polenlerden dolayı . Benim bildiğim bu kadar diğerleri klasik yasaklı şeyler zaten
Gokturk-10 Sevdamavi Ne kadar korkarsak o kadar geç öğrenir gözetim altında herşeyi veriyorum eline çünkü büyük de olsa küçük de olsa herkesin başına gelebilen bişey boğulma. 6aylıkken domates ve çileğe başladık biz doktorumuz ne kadar erken tanışırsa alerji riski düşük dedi şu an 14 aylık olmak üzere bi sıkıntı çekmedim çok şükür bir bal kaldı onun için biraz daha bekliyorum
HonKiPonKiDoNiNo Sevdamavi 2 yas oncesi Patlican verilmiyor.. 25 aylik oldu kizim artik bi karniyarik tatma vakti geldi sanirim 😍
ShineThunder Oğlum 7,5 aylık. Ben eline elma, ayva, armut fln hep veriyorum, gözetim altında tabi. Korktuğum yerde fikeye koyuyorum. Bildiğim kadarıyla alerjen besinler en son verilmeli, domates vermiyorum mesela. Yaşına kadar verilmemeli diye duydum.
Gokturk-10 Leylaa_ Domates süt verilebiliyor fakat bakla tehlikeli bi sebze çalıştığım klinikte doktorum test yaptırır öyle söylerdi alerjin yok yiyebilirsin diye ölüme bile götürür bakla derdi
Leylaa_ Gokturk-10 Evet bende derste görmüştüm . Bakla verilmemesi lazım emziriyorum acaba sütten geçermi yiyebilirmiyim bilginiz var mi
1712Elifeda Sevdamavi Bende şey diye okumuştum yuvarlak yuvarlak kesmek yerine uzun uzun ince şekilde kesip eline verdiğinizde boğulma riski daha azalıyor diye..
theAna Sevdamavi ben hep verdim 7.ayından beridir yiyor bir sıkıntı yaşamadık çok şükür. Yumuşak olmasına dikkat ediyorum alırken mama sandalyesinde oturarak yiyordu gözetim altında. haşlarsanız da kolay oluyor. Bir de nereden okudunuz İnternettense her içeriğe inanmayın doktora sorabilirsiniz çoğu site yanlış bilgi veriyor. Domates çilek kivi alerjen diye biliyorum geç verdim onları. Cennet hurması avakado da dikkatli verilmeli alerjik olabiliyor bazı bebeklerde. Patlıcan 2 yaş sonrası veriliyormuş. Bakla da belli bir yaş sonrası tam bilmiyorum o da dikkat edilmesi gereken yiyeceklerden. şuan bunlar geldi aklıma 🙏🏻
JackDaniels theAna Ay bence patlıcanı hiç yemesede olur😂 Doktorda vitamin açısından bi değeri pek yok demişti bende sevmediğim için hiç aklıma bile gelmiyor😂
JackDaniels Sevdamavi Eline verince yemiyor ama ben verdiğim sürece elma armut her şeyi veriyorum yutabileceği parçalar halinde🙏🏻 Zaten yutamadığı takdirde öğürüp atıyor ekgıdada biraz cesur olmak lazım bence😂 Birde her ihtimale karşı heimlich manevrasını bilmek gerekli
theAna JackDaniels ahahahah biz de sadece karnıyarık olarak yiyoruz başka türlü yemiyoruz. ileri yaşlarda veririm herhalde 🤣
Zeynep141303 Sevdamavi tatlı kabak çok yararlı bebeklere denediyseniz deneyin derim karnıbahar brokoli yaşını geçmiş artık meyvelerde de hersi yiyebilir benim 8 aylık en küçük oğlum şuan bal ve tuz hariç herşeyi yiyor ayirmadim o olmaz bu olmaz diye
Duyulurum Sevdamavi Cam rende ile rendeleyebilisiniz meyveleri. O yoksa püre gibi yapan yuvarlak delikli rende ile Meyve filesinde koysanız da olur