Halimehatun Mesela anlamazdan gelme, yada görüntülü konuşmada kim olursa olsun biri onu çağırdığında öyle gelip bakmaz baksa da çok ilgilenmez.. hep böyleydi doğduğundan beri nerdeyse ismine bile çok çok geç baktı sanki kimseyi umursamıyor
Mommysharkdoodoodoodoo Halimehatun anlamazdan mı geliyor gerçekten anlamıyor mu? Mesela benim oğlum 2,5 yaşında gelişimi ayına uygun konuşuyor da gayet ama bazen sinsi bakışlar atıp anlamadım diyor. Görüntülü görüşme benim oğlum da sevmez işine gelirse çok farklı bir şey yaşadıysa anneannesi arayalım der ama diğer zamanlar utanıyorum konuşmak istemiyorum der zorlamam. Seslendiğimizde işi varsa bakmaz ama işi yoksa bakar. Böyle bir şey mi sizin de yoksa tepkilerini mi eksik buluyorsunuz
Linva Bi tanıdığımızın oğlu böyle. Aşırı umursamaz. Kizmalara tepki vermez, tehlikelerden korkmaz. Bi ara acaba otizmli mi diye düşündük ama kalabalıktan asla çekinmiyor. Bir düğün vs olsun o kalabalıkta çıkıp en başta oynar. 3 buçuk yaşında.
Halimehatun Linva aynı aynı düğünlerde falan kendince en önde oynar yabancıların dokınmasına kızar kendine. Ama tanıdıklarıyla sarılır oynar
BuzluKahve Halimehatun 3 yaşında ve hala konuşmuyoraa zaten bir uzmanla görüşmüş olmalısınız. Bunu vurdumduymazlık deyip küçümsemeyin, uyaran eksikliği olabilir.
Halimehatun BuzluKahve görüştük tabiki bu zamana kadr kaç kez gittik psikolok pedagog nörolok hepsine gittik kreşe verin dediler konuşması için yada terapi dediler konuşması terapisi ona başladık ama daha yeni sayılır
Halimehatun Mommysharkdoodoodoodoo Şöyleki seslendiğimizde işi varsa dediğiniz gibi yada bişeye daldıysa bakmaz. Onun harici bakar komut alır işine geleni gayet güzel anlar ama görüntülü konuşmada bakmaz öyle bilmiyorm sevmiyor mu acaba konuşmuyor çünkü anlayamıyorm o yüzden
Mommysharkdoodoodoodoo Halimehatun istemiyordur görüşmeyi benim oğlum da istemiyor çoğu zaman. Ama kelime ve konuşma konusunda bir uzmandan yardım istemeniz lazım eğer konuşma yoksa.
Minikadim Halimehatun o zaman endişelenmeyin onlar sizi yönlendirmiştir nasıl olsa. Kuzenim 3 yaşına kadar konuşmadı kreş sonrasında çok büyük bir yol ilerlediler .