Merhabalar. 7 aylık bir kızım var ve ben 3-4 ay önce kuaförden kaptığımı düşündüğüm bir durum olduğunu düşünüyorum. Vücudumda bir kaşıntı vardı sadece kaşıntı herhangi bir isilik vs yok ve daha sonra eşimde de oldu bu ve son olarak kızımın da elinde yüzünde çıktı. Bizde ek gıdadan alerjik olduğunu düşünüp hastaneye gittik. Uyuz olduğumuzu ve ciddi bir salgın söz konusu olduğunu öğrendik. Tedavi başlattı doktor kızıma eczaneden özel karışım bir ilaç bizede kwellada losyon yazdı 3 gün üst üste kullanıp 4. Gün keselenerek yıkanıp sonrasında wilkinson pomadı da aynı şekilde 3 gece sürüp 4. Gün yıkanıp iyileşmiş olacağımızı söyledi. Tabi tedavi sürecinde giydiğimiz kıyafetler çarşaflar aklınıza gelebilecek herşeyi 7 gün boyunca poşette bekletip ardından 70-80 C’de yıkayıp ütüledim. Evin aklınıza gelecek her bir yerini sirke-çamaşır suyu-kaynar su ile temizledim ve 1 ay olacak hiçbir şey yoktu ki 1 hafta öncesine kadar eşim tekrar kaşınıyordu bizde ilacın etkisidir alerji olmuştur cilt dedik ve kızımın elinde tekrar iki lezyon gördüm ve lavanta yağı sürdüm geçti bugün tekrar parmağında gördüm İnanın artık çok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorum daha önce yaşayan oldu mu? 🥺