Nzliglsuleyman mutlaka takipte kal daha da telaslandirmak istemiyorum seni ama 20 günlük oğlumda kusma sikayeti vardı doktor ultrason cekti reflüsu vardı ve böbreginde büyüme ve kristal var dedi tabi büyüme olması daha büyük sorun dedi 3 ay sonra tekrar kontrol ettirin bebeklerde böyle olup geçebiliyormus.sonra 4 aylıkken kontrol e götürdük büyüme durmuş ama kristaller olmuş taş hatta bir tanesi 3.5 mm yine takip dedi 1-2 ay sonra gel. Ben evhamlı biriyim aldım çocuğu nefrolojiye götürdüm idrar kan tahlilleri yapıldı ilaç tedavisi başladı ayrıca doktor yönlendirmesi ile çocuğa su vermeye başladık bir ay sonra tekrar kontrol olucak taşta erime olmuş mu yoksa ilaç ise yaramamış büyümüş mu bakılacak eğer taş büyür belli boyutu geçerse kirdirmaya gonderecekmis. Bebeğimde aşırı kusma vardı biz hep reflü olduğu için ona bağladık ama böbrekte yapıyormuş. Bir de kullandığınız d vitaminini ölçüsünü verirken çok dikkat edin fazla doz olunca taş oluşumuna sebebiyet veriyormuş. Sizi endişelendirmek istemem bu bizim başımıza geldi size de olcak diye bir şey yok ama takipte kalın ki ilerlemesin kristal taşa donusmesin doktorunuza danışın su vermeye başlayabilirsiniz bizim doktor su mutlaka verilecek dedi(çocuk nefroloji doktoru)