Birbilen gul-sah ayrıca evde yaptığın bebe bisküvisi, ev yapımı labne peyniri, lor peyniri de verebilirsin
Deletedmom115 gul-sah Elma armut şeftali kayısı muz kabak patates havuç taze fasulye aklıma gelenler.
Nln gul-sah Canım alerji riski en az sebzelerden başlamak önerilir kabak bal kabağı havuç patates gibi mevsim sebzelerini seçebilirsin ardından yoğurt ve kefir deneyebilirsin meyveler tatlı olduğu için önce sebze tadımlarının yaptırılıp sonra meyveye geçersen daha iyi olur çilek hariç mevsim meyvelerini verebilrsin
Egesem Birbilen merhaba labne peynirini süzme Peynir den yaptı YouTubeda izlediğim bir hanım sizde mi öyle yapıyorsunuz eğer öyle yapılıyorsa o süzme peynirlerde tuz var bebeğe dolaylı yoldan tuz vermiş oluyor muyuz acaba
Nergis199 Nln patates ı havucu nasıl vermemiz gerekiyor .benimde oğlum 6 aylık nerdeyse tartıratim dedim .patatesi haşladim belendrdan gecirdim püre oldu o şekilde denedim yemiyor .havucu da böle denedim yemiyor .ben mi yanlış yapıyorum .ne şekilde vermem gerekiyor 🤔🤔🤔
Birbilen Nln canım kefir 1 yaşına kadar verilmemeliymis bende veriyordum 6 Aydan sonra verilir diye biliyordum ama yalnızca yoğurtla falan az miktarda verebilirsiniz yazıyor
Nzl_hilal gul-sah Nln ben patates haşladım bimlere ezdim çok kıvamı katı gibi olduğu için biraz su kattı yumuşattım sizce öyle yapmalımıyım gerek yokmu
Ecee9416 Nergis199 canım yaptığın pürelerin içine biraz mamasından karıştır. 1 ölçek kdar. Tanıdık bi tat bulunca hoşlarına gidiyor.
Deletedmom200 Nergis199 patates ahvuc bir arada kullanabilirsiniz çatalla ezin veya tel süzgeçten geçirin pütürlü olsun blendir kullanmayın ☺patates havuç pirinç zeytinyağı haslayip verebilirsiniz veya havuç yerine kabak
Nergis199 Nln bilmiyorum ki yemeğe çok istekli yogurtu yiyor .patetesi deniyorum kuscagi geliyor .havucu denedim oda öle .haşlayıp çatalla etlzdim olmadı .yemedi .blndrdeb geçrdim yemedi .içine su mu katmak gerekiyor
Deletedmom200 gul-sah domates domates çorbası mandalina portakal tarhana et balık tavuk 8 aya kadar yasak taze fasulye 9 aya kadar yasak patlıcan çilek nar 1 yaşına kadar yasak bakla 3 yaşına kadar yasak bende doktorun bana dediği yasaklı besinleri yaziyim dedim ☺
Emirhannnn Deletedmom200 diğerleri doğru ancak taze fasulye 6 . Aydan sonra veriliyo bütün listelerimde var
gul-sah Deletedmom200 oğlumda reflü olduğu için pek yutamiyor su bile ixse hemen kaçıyor nasıl alistiracagim hiç bilmiyorum
Nergis199 Deletedmom200 çatalla ezip denedim yemiyor dedim katı geldi herhalde içine zeytinyagi koydum yine yemiyor .blndrdeb geçerdim dedin daha yumusak olsun yine sevmiyor kuscagi geliyor .içine su mu katayim bilmiyorum kii
Deletedmom200 gul-sah ilk etapta havuç patates sonra kabak bal kabağı yesilyapraklj sebzeler biberler yer elması alıştıktan 1. 1 buçuk ay sonra enginar karnabahar brokoli mevisminde ne varsa verebilirsiniz yasak olanlarında yazdım ben doktorunuz böyle söyledi bize ☺
Deletedmom200 Fatmauslu domates domates çorbası tarhana çilek nar kivi portakal mandalina alerjik olduğu için et tavuk balık ağır olduğu için sanırım tavez fasulye uzun lifli olduğu için patlıcan nikotin içerdiği için baklanın içindeki bı madde bebekleri zehirleyebilcegi için belirli zamanlara kadar yasakmış
Asafff__ Ecee9416 merhaba bişey sorabilir miyim acaba bende yeni baslayacam ama bilmiyoeum nasıl ilerleniyor1. Gün 2 ya da 3 cay kasıgı sonra artırarak mı devam edeceğiz ve ilk gün kalanı 2 gün verebilir miyiz nasıl saklamalıyız K. Bakmayın uzun oldu 😊
Birbilen Egesem evet canım bende süzme peynirden yapiyorum bı sure suda bekliyorum tuzu gitmiş oluyor
Lenaa Egesem evde kendiniz lor peyniri yapıp, içine bir miktar zeytinyağı koyup blendırdan çekerseniz labne peyniri olur 👍🏽
Arenbebek 2 gun once gittim doktora ayni zamanda cok guveniuorum doktoruma bende ne verebilirim diye sordum hani hangi sebzeler hangi meyveleri kacinci ayda bana dedigi tek sey eskidendi ay ay ayirmak artik tum sebze ve meyvelerden yiyebilir dedi 3gun kuraliyla dene dedi . Yanliz İnek sutu tuz bal kimyon haric diger baharatlar seker Yumurta beyazi vermiceksin dedi