Busra17_18 merhaba arkadaşlar. Kızım 9 aylık kontrolümüz esnasında doktorumuz söyledi 3 doz şeklinde oluyor ve ücretli bir aşı. Aranızda yaptıran var mı yan etkileri ateş huysuzluk oluyor mu
NurR Busra17_18 merhaba menenjit aşısını 7. Ayda yaptırdık ikinci dozu 13. Ayda iki doz olacak bizim Baksero tipi var birde bu aşısının onu da yaptırırsanız tam koruma sağlanır bunu da 11. Ayda yaptırdık 14. Ayda ise ikinci dozu yapılacak bu da iki doz şeklinde
Ayb Busra17_18 2. Dozunu yaptırdım herhangi bir yan etki yaşamadık il aşıda da 2. Dozda da. artık ülkemizde bu tip görülmeye başladı hem b tipi (bexsero) hem de A, C, W-135 ve Y tipini içeren aşıyı (menveo veya nimenrix) gibi yaptırmakta fayda var.
Busra17_18 NurR yan etkisi oldu mu acaba. bazı doktorlar pek önermiyor bazıları kesinlikle yaptırın diyor. ateş huysuzluk yapıyormuş vs. bizde cok arada kaldık
Pinkbery NurR canım bexero 1 yaş öncesi 3 doz değilmi ya Bizde 7. Ayda ilk dozu yaptırdık doktor iki doz yapalım dedi ama benim aklıma cok yatmadı. Acaba siz nimenrix olana önce basladıgınız icinmi bexero 2 doz yapıyorsunuz ?? Nimenrix olanında bize 1 yaştan sonra yine tek doz yaparız demişti.
NurR Busra17_18 yan etkisi illa olur ama yan etkisi yüzünden aşıdan vazgeçmek çok saçma olur şöyle düşün birkaç gün ateşi olsun mızmızlansın mı daha iyi yoksa ömür boyu heran tehlikede olsa mı? Benimki her aşıdan sonra mızmız olur ateşlenir bunun nimerix olanı bişey yapmadı ama baksero Bi tık zor Bi aşıymış bizi de biraz zorladı ama diş çıkardı benm oğlum o günlerde hepsi bir araya geldi o da zorlamış olabilir ama bence vazgeçmeyin aşıdan
Arenbebek Bende yaptirdim yan etkisi olmadi hic cok sukur . Ve b tipi asi bexsero ekim ayinda turkiyeye gelmis onuda yaptirdim yanliz sadece baya ates yapti 2.dozu 1hafta sonra
NurR Pinkbery Bilemiyorum ben geç mi kaldık diye gittim doktor sıkıntı değil iki doz yaparız yeterli dedi