Kikiriki 123ali doktor kontrolünde ek gıdaya geçilir bır yaşına kadar bekle senin sütun var diyen doktor hiç görmedim
yakamozzz 123ali çocuğun büyümesine paralel olarak vitamin ihtiyacı arttığından dolayı 6.aydan sonra anne sütü bebeğin vücut ihtiyacını karşılayamadığından ek gıda evrensel olarak 6.ayda başlıyor zaten .. duyduğuma çok üzüldüm yazık..
Periii13 Yok artık bir yaşına kadar çocuk sadece sütle doyar mi hiç? Meyve, sebze, yumurta vs. yemesi lazım.
Blynk yakamozzz Benim bildiğim kadariyla da 1 yaşına kadar ana öğün anne sütü olmalı zaten. Ek gıda süreci de 1 yaşına kadar tadım şeklinde devam etmeli. Eger annenin sütü yetiyorsa kilo alımı ve gelişimi güzelse illa Ek gıda yiyecek diye bir şey yok. Anne sütünden daha mucize bir besin bilmiyorum. Ben asıl Ek gıda yedirmek için anne sütünden mahrum bırakılan bebeklere üzülüyorum…
qwrt1245 Blynk evet anne sütü ana öğün ancak hem sağlık bakanlığının hem dünya sağlık örgütünün açıklamalarını okursanız 9-12 ay arası bebeklerde anne sütüne ek 3 öğün ek gıda da tüketilmesi gerekiyor. Bir öğün ek gıdanın ortalama 150 ml kadar olması gerektiği arkasından da anne sütü ya da formül mama ile desteklenmesi gerekiyor. Anne sütü ne kadar mucizevi de olsa içeriği açısından 6.Aydan itibaren yavaş yavaş daha az yeterli kalmaya başlıyor. Gün içerisinde bebeğin alması gereken vitamin mineral vs bakımından anne sütü tam yeterli gelmediği için ek gıda tüketilmeli ama ama günlük ortalama 500 ml kadar da anne sütü ya da formül mama alınmalı. Tabiki iştahsızlık vs yaşayan çocuklar hariç. O yüzden özellikle 9-12 ay arası bebeklerde anne sütü + destekleyici ek gıda tüketimi çok önemlidir ☺️