tosbigimmm Kızlar alerji konusunda bir çok post açtım Oğlum 4 ay 23 günlük kanda süt alerjisi çıktı değeri de yüksek sütü kestim 1 hafta felan oluyor yeni yeni çok şükür kakada kan ishal bitti fazla kusmalar bitti Dün dana eti yemiştim bugün bebeğimin ağız kenarı ve gözlerinin üstü kızarıktı sanırım dana etine de alerjisi var Bebeği süt alerjisi oaln anneler başka nelere alerjiniz vardı Neleri yerken dikkat etmeliyim? Yardımcı olun lütfen…
Denizgozlum tosbigimmm süt alerjisinin çapraz alerjen dana eti oluyor canım. Her bebekte alerji yapmaz ama bazılarında yapıyor bize de yapmıştı. Bir yorumda arkadaş tavukta kesmelisiniz demiş ama onu direkt kesmene gerek yok. Yumurta alerjisinin çapraz alerjen tavuk olduğu için yumurta alerjisi olanlar tavuğu kesiyor. Ama tabi bebeğini gözlemle. Belki başka şeylere de alerjisi olabilir. Sanırım geçen ki postunda konuşmuştuk. Her aldığın paketli gıdanın makarna baharat dahil arkasında ki alerjen uyarısına bak eser miktarda süt içerir yazanlar olabiliyor onları da tüketmemelisin
co2041 tosbigimmm doktor süt alerjisiyle birlikte olabilecekleri söylemişti. Yumurta kuruyemiş dana eti muz çilek kivi ananas tropikal meyveler
Asden Bizde de aynı durumlar var. Süt ve süt ürünleri, dana eti, yumurta, domates, tropikal meyveler ve yağlı tohumları tüketmiyorum
tosbigimmm Asden yumurta testinde yapıldı canım o çıkmadı Daha önce domates de yedim onda böyle tepkiler göstermedi ama yine de yiyince daha çok dikkat edeyim tepki verecek mi ee canım domates yemiyorsan yemekleri salçasız mi yiyorsun Bi de yağlı tohumlar ne oluyor?
Asden tosbigimmm yemekleri salçasız ve domatessiz yapıyorum canım. Yağlı tohumlar badem ceviz fındık falan
Hanesma Bizimde vardı süt alerjimiz hazır gıdalar v.s dana eti dokunuyordu ama 9. Ayımızdayız gecmeye başladı bizimki hamdolsun rabbim şifa versin çok zor bir durum.
Krm91 Asden biber salçası yiyemiyorsanız tukaş tatlı biber salçası deneyebilirsiniz,domates salçasına eşdeğer tadı