Asuuu Lütfen bilen herkesten yardım bekliyorum. Kızım 23 aylık zaten çoklu besin alerjisi olan bir bebek ti en son muane de doktorumuz akranlarından küçük oldugu için çölyak testi vermemizi tavsiye etti. Biraz araştırdığımda karın ağrısı vb ara ara kızımda zaten oluyor bebeğine çölyak testi yaptıran varsa nasıl oluyor sadece kandan mı bakılıyor lütfen bilği verir misiniz
Huzuruuum Asuuu bizde yaptırdık genel kan testi verirken ona da bakıldı kilo alımı azdı oğlumun o yuzden
Ayseee27 Asuuu benim kızımda küçük olduğu için yapıldı kandan baktı yok dedi 13 aylıktı şuan 20 aylık hala küçük
Asuuu Kaan25_ öncelikle alerjik ama dikkat etsem de hala geceleri ara ara karnı agrıyor baya sancı çekiyor. Doktora götürdük zaten iştahsız ama 23 ayşık 9800 kg olunca pramatüre mi doğdu diye sordu sonra karnı agrıyor ara ata iştahsız filan diyince doktor çölyak testi yaptırın kafanız rahat etsin dedi daha yaptırmadım bende süreci merak ediyorum sadece kandan öı çıkıyor bazıları biyopsi diyor
NinovaLemi Kandan bakılıyor. Şişkinlik, hazımsızlık, gaz, ishal gibi şeyler yasiyor mu? Bunlar çölyağın en belirgin özellikleri. Bir de bir süre içinde buğday olmayan gıdalar tüketin derim şikayetlerde azalma varsa ya gluten hassasiyetidir ya da çolyak
Asuuu NinovaLemi gaz karın ağrısı som zamanlar da bacak ağrısı bende bir hafta gluten içeren bir şeyler vermeyip denemeyi düşünüyorum inşallah değildir ama varsa da hayatımızı glutensizleştiririz sürekli karmım agrıyor diyor çünkü son zamanlar da uykudan ah diyerek sancılanarak kalkıyor
Asuuu NinovaLemi bir de benim kızım bu sorunları sadece geceleri yaşıyor ya da gündüz oynarken filan tolere ediyor bilgileriniz için teşekkür ederim
NinovaLemi Asuuu umarım değildir. Eskisine nazaran çok fazla seçenek var ama her zaman her yerde yok. Varsa tavsiyem glutensiz un alıp evde kek, börek, çörek yapın dışarıda görüp de yiyememek çok can sıkıcı olur.
NinovaLemi Asuuu çolyak hastası ya da gluten hassasiyeti olanlarda yediklerini sindirmek zordur. Öğlen yediği yemeği saatler sonra anca sindirir. Akşam yediği yemeği tamamen sindiremeden yatiyorsa ondan da olabilir
Asuuu Ayseee27 genetik te olabilir ama bu da bir belirtisi oldugu içğn sanırım yönlendiriyorlar bizimki hep karnım agrıyor der ara ara o da var ama
Zeynepmesut Asuuu ben yaptırdım canım oğluma 2 hafta oldu sadece kan veriyorsun 10 güne çıkıyo sonuç şükür bizimki temiz çıktı