Eylul44 3 ay 18 günlük bebeğim var 6 kilo civarı. 3 kilo doğdu ilk hafta sarılık oldu 2800 e kadar düştü emziriyorum üstüne mama da veriyorum her gören minik diyor çok üzülüyorum motor gelişimi de iyi değil sanki henüz hiçbir dönme belirtisi yok kahkaha atmıyor iki eliyle oyuncak kavrayamıyor saçları uzamıyor çok şikayet ettim ama üzülüyorum ve kendimi çok yetersiz hissediyorum
Hayalizlerim Eylul44 3 aylık bebekten ne bekliyorsun acaba bide 6 kiloya az diyorsun sana ne diyim bilmiyorm
Aysenur348f Eylul44 ah çok geçmiş olsun ya bizimli 3 aylıkken koşmaya bizle top oynamaya falan başlamıştı 🤭 kızma bana annesi ve de hiç korkma eğer doktor kontrol sırasında bir problem görürse söylerdi. Beklentini normal tut. Evet ay ay yapmaları gereken şeyler var ama kimi o ayı geçip diğer ayda da olabiliyor. Doktor ya da ebe gelişim sıkıntısı var demediği sürece takılma. Çevreden de çok söylerler kiçik bı bibik diye ama onlara hiç hiç takılma.
Melike148 Eylul44 ortalamaya bakılırsa aylık 1 kılo almış ve gayet güzel ne bekliyorsun 2 kılo mu alsın aylık
ikircikli_kircicegim Eylul44 bunlar çok normal çevrenin her dediğine bakma. Dogum kilosunu ikiye katlamis bu bile geliştiğini gösterir. Benim bebeğim 4,5 aylik daha dönmedi. Kahkaha da atacak donecek de… sadece sabır.
Esra26 Annelerimiz acaba ne zaman her bebeğin gelişiminin farklı olduğunu, standart kalıplardan bağımsız bir büyüme sergileyebileceğini öğrenecek, merak ediyorum. Lütfen kendinizi üzmeyin.
Minik-mucizemmmm Eylul44 Dr kontrolune (3ay kontrolü) götürdünüz mü? Dr unuzun ne dediği önemli. 6 kilo az değil mesela gayet normal kilosu. ( Dr umun dediğini baz alarak söylüyorum) biz de 3100 doğduk.Dr dan duymadan bunları düşünüp kendinizi yıpratmayın.Her bebek aynı değildir bu arada gelişimlerinde farklılıklar olur kıyaslama yapmayın.Sağlıkla büyüsün bebişiniz.
Birdunyabircennetannesi Eylul44 Çok şey bekliyorsun canım ya. Kilosu gayet iyi. Ve dönmesi için çok erken 7 ylik hala dönmedi ve her bebeğin gelişimi farklıdır lütfen takılmayın böyle şeylere daha aşırı küçük ve 7 aylık 7 kilo yani sen düşün