Ssssraa Arkadaşlar geleli 15 gün falan oluyor benim evimde hiç çiçek bitki yaşamıyor bir tane orkidem resmen ölmüştü çok üzüldüm. Bu da böyle oluyor çok fazla anlamıyorum ne yapabilirim, neden böyle oluyor? Bakımı nasıldır ? Bilgilerinize ihtiyacım var🥺
Tecrubelianne Ssssraa saksısi nasil.kendi satildigi saksidaysa onlar koyltu oluyo şeffaf saksiya koy topragini degstr fazla sulama ve gunes goren yere koy canim
Dedimolabilir Ssssraa canim yerini beğenmemiş, ayrica toprağını degistir nemli birak ve cam onune koy yerini begenirse guzellesir.
CeylininAnnesii Ssssraa aleo vere bitkisinden yararlanmanız gerekiyor bitkinin içindeki sıvıyı özü dallara sürün ve ölü çiçekli dalları budayın makasla
Wolverine Ssssraa kök kısımları yeşil duruyorsa ölmez, şeffaf bir saksıya alın sonra sulama işlemini çok sık yapmayın orkideler çok su sevmez, ışık alan bir yerde dursun ama direkt güneş ışığına gerek yok. Orkide toprağı kullanırsan daha iyi olur.
Ssssraa Dedimolabilir Tecrubelianne tamam canlar evim fazla güneş almıyor yer bulamıyoru açıkcası. Yeni toprak mı almalıyım?
CeylininAnnesii Ssssraa çiçeğin bittiği yerden filizlenme varsa eğer azcık önünden kesmeniz gerekiyor aleovera işlemini de haftada iki kere yapılması gerekiyor orkidenin bulunduğu ortam güneşi almalı ama güneşin karşısında değil suyu çok sevmez haftada bir kere yarım çay bardağı
SeverusSnape Ssssraa toprağından komple ayırın, sadece kökleri kalsın. Daha sonra cam bir vazo veya kavanozun içine su koyun, orkideyi de direkt suya yerleştirin. Suyun içinde kalsın orkide. Güneş alan yere koyun, cam önü vs.
birkupalatte Ssssraa Şeffaf altında tabağı olan bir saksı Haftada bir yarım çay bardağı içinde yumurta haşladığım suyu tabağına döker yapraklarını limonlu suyla silerim Başka da bie şey yapmam🤗
Ssssraa birkupalatte aa gerçekten mi ben de öyle yapayım çok teşekkürler tabi öncesinde toprak ve saksı değişimi🙈
S-oy Ssssraa benim de 2. Orkidem ilk orkidem öldü yaprakları dökülünce budamıştım çok aşağıdan budadığım için bir daha çiçek vermemişti eşim yıldönümümüzde yine orkide aldı bu sefer işi şansa bırakmadım çiçekçiye gittim sordum hatta siz budayın dedim onlar da yapmıyoruz dediler allahtan nasıl yapcağımı söylediler çiçekler dökülünce fazla beklemeden çiçeklerin döküldü çıkıntıları kesin eğer sararma varsa dal üzerinde sararmanın bittiği yerde dalın üzerindeki çıkıntılardan 1 parmak kadar yukarısından kesin youtubeda filan çok izliyordum ama çiçekçi tarçın dökmeyin pencere önünde dursun ama direk güneş görmesin yani perde olsun arada ve eviniz sıcaksa 4-5 gün arayla daldırma yöntemiyle 5 dk kadar sulayın dedi bu sefer valla yaptım becerdim baharı bekliyorum inş çiçek de açar dalı sağlam kaldı yaparklar da yukarı bakıyor ve dediler ki şeffaf saksısıyla dursun kökler beyazlamaya başlayınca sulayın dedi genelde YouTubeda 10 gün filan diyorlar ilk orkidemi o videolara göre bakmıştım ama yaşamadı bunu da çiçekçinin dediği gibi bakıyorum