Tugcee1907 merhaba sarılıkta ilk 10 gün çok önemli 10 günde sınır 14-16 lara çıkarsa zaten mecburen ışın aldırıyorlar. Ki benim bebeğim 8. Günde kontrollünde direk yatış yaptırdı doktor. Sonra hastaneden çıkarken 8 e düşmüştü. Normal dediler hatta yine yükselebilir ama ilk 10 günden sonra beyne zarar vermiyormuş gözetim altında tutun dediler. Nerdeyse sonra ki süreçte yaklaşıl 20-30 gün 3-4 gün arayla hastaneye götürüp ölçtürüyordum. İlk bebeğim olduğu için korkmuştuk. Ve genelde 10-12 arasında çıkıyordu. Acilden baktırdığım için de doktorlar değişiyordu her seferinde. Hepsi başka bir şey söylüyor. Kimisi tahlil istedi. Kimisi sütünü kes dedi. Kimisi sürekli emzir dedi. Kimisi bir daha getirme dedi😊Yani anlayacağınız ilk 10 günden sonra tekrar 16-17 lere çıkmıyorsa korkmayın derim. Tahlil yaptırmaya çekindim kaç tüp kan alacaklardı korkup yaptıramamıştım. İyi ki de yaptırmamışım boşu boşuna canı acıyacakmış yavrumun. Zaten 40 günden sonra otomatik bitti gitti. Çocuk bakmak tamamen deneyim ve tecrübe işi yaşayarak öğreniyorsunuz. Etrafı da pek dinlemeyin ve bol bol emzirin bebeğinizi. Ben anne sütü sarılığıdır 2 gün kes falan demişlerdi ama içim el vermedi. Bebeğinle aranda ki duygusal bağ eminim seni doğruyu yapmaya yönlendirecektir. Ben çok sıkıntı çektim bu süreçte çok kararsızlık yaşadım. Ama şimdi olsa hiç korkmam. Biraz uzun oldu çünkü o dönem çok zordu benim için karar vermek. Birşeye takılırsan sorabilirsin😊en kısa sürede atlatmanız dileğiyle🥰