miracinannesiii Selamun aleykum kızlar 14 aylık oğlum var onun için bes birikim sistemine başvurmayı düşünüyorum ama nasıl oluyor bilmiyorum aramızda böyle biseye başvurup çocuğuna birikim yapan var mi varsa şartlar neler ne kadar ödeme yapıyor paylaşabilir mi🥰🥰
CeylininAnnesii miracinannesiii devlet sizin paranızı kullanıyor 5 sene içerde para birikiyor 25 bin gibi ve siz çekmek istediğinizde size verdiği katkı payını ne kadar veriyoruz deseler de vermiyorlar 17 bin TL civarında ana paranızı alıyorsunuz belki daha az
sarilokumumm miracinannesiii bes e girerken belli şartları var mesela eşim 3 yıllık giricem dedi 3 yıl sonunda ana para +devlet katkısını aldı bazıları 5 ya da 10 sene oluyor erken ayrılma durumunda ana paranızı veriyor
Grlzynp miracinannesiii canım bu sistem gayet güzel bir sistem fakat biraz yatırayım sonra çekerim mantığıyla yaklaşma yoksa eeken çıkışta devlet katkı payında kesinti yapılır.10 sisteme düzenli para yatırman isteniyor 10 yıl yatırdın çıkmak istedin çıkarsan eğer %60 ını alıp çıkıyorsun. Ama 56 yaş emekli olma yaşı o zaman kadarda kalırsAn devlet katkı payının %100 alıyorsun istersen emekli maaşı şeklinde al istersen toplu paranı alıp çıkabilirsin. Ve bu yatırdıgın fonlarıda ister Altında ister usd fon seçebilirsin ve onlar arttıkca sen kazanırsın ben oğluma şimdiden iki tane yaptım bile yapmakta geçikme 👍🏼👍🏼
Angel_45 miracinannesiii iş bankasına başvuru yaptım ben altın hesabı şeklinde olacaktı her ay 240 denmişti ama ben ev hanımıyım ödeyemem deyince biseyler ayarladı biriktirdikce atıyorum hesaba bı kez katkı bile yapilmisti
Sevilay_ Valla ben 5 senedir kendim için briiktiriyordum 21 bin birikmiş 2 hafta önce ayrılmak istedim 15 bin yatmış. Demem o ki başka bir yatırım yapın bence sömürüyolar resmen devletin verdiği paranın çoğunu vermediler bana.
Vanilya miracinannesiii Kızımın var aylık kesiliyor ama ne kadar bilmiyorum. Araştırmalarıma göre çok bi kazancı yok. Annem yaptırmıştı o öyle devam ediyor. Ama ben bu ay itibari ile kızıma her ay gram yapmaya karar verdim ve elimdeki parayla bugün gittim aldım. Bence en mantıklısı bu oldu.