SerraSeyda Kızlar 3 aylık bebeğim var Dr tam teşhis koyamadı ama üç ayda iki kez hastanede yattık ilki zature bu sefer ki bronşit hemen ciğerlerine iniyor. Bende astım hastasıyım kızımda da var, bebeğimde alerjik astım olan var mı önerileriniz nelerdir?
Mirac_21032019 SerraSeyda teshis koyamamis doktor bebeginize,alerjik astimi kim soyledi size tanıyı yani.3 aylik bebek icin astim tanisi koymak cok erken cunku
Baby_Mila SerraSeyda öncelikle bebeğinize besin alerjisi testi yaptırın ve alerjisi olan besinleri tüketmeyin ve 2 yaşına kadar emzirmeniz gerekiyor astım olmaması için birde 4 yaşına kadar kreş yasak bizim doktorumuz bunları söyledi
SerraSeyda Mirac_21032019 1 yaşına kadar tanı koyamıyor şuan 2 ay 24 günlük 26 günlükken zatureden hastanede yattı doğduğundan da burnu tıkalı doğdu her gün serumla yıkadım defalarca. Şuanda mesela üzerime battaniye aldığımda aşırı hapsiriyor ve tıkanıyor, evden dışarı pek çıkmam çok hassas olduğu için kalabalık ortama girmem nadiren de evden çıksam eve geldiğimde tıkanır ventolin ve Cortair yoğun bakımdan ssonra kullanmaya devam ettik. Ve bende alerjik astım hastasıyım
SerraSeyda Mirac_21032019 doktor tanı koyamadı ama şuan ki tüm belirtileri astım belirtileri doktor söyledi bunu da
SerraSeyda Peyker19 doğdu 5. Gün kontrole gittik burnu tikaliydi sürekli serumla yıkamami söyledi doktorum evde Dalin yomus tarzı şeyler kullanmadım hemen tıkandı hapşırık tuttu aynı zamanda battaniye almıştım yatarken üzerime hemen tıkandı gözleri kızardı hapsirdi. Daha 2 haftalıkken evde poşetten bı tişört çıkardım biraz tozlanmış çıkarır çıkarmaz peş peşe 4 5 kez hapşırdı ve bu hapşırıklar hep bu şekilde oldu
SerraSeyda Baby_Mila doğduğundan beri sütüm baya azdı beslenmedi sarılık oldu daha sonra evde tam mamayı kestik toparladık derken 14 günlük bir yoğun bakım süreci oldu bu süreçte kziimi göremedim az olan sütüm sürekli sagmama rağmen iyice azaldı hastaneden geldikten sonra da zaten iyice kesti. Şuan hala sagiyorum ama inanki tek göğsümde süt kaldı oda 20 CC bile değil
Baby_Mila SerraSeyda Olsun yettiği yere kadar verin az çok demeden diyete dikkat ederseniz yine sorun olacağını sanmam
SerraSeyda Baby_Mila yani hapsirik ve göz kızarıp sulanması besin alerjisinden olabileceğini mi söylüyorsunuz
Baby_Mila SerraSeyda benim bebeğimde alerjik bu saydıklarınızın hepsi var ayrıca iki kez atak geçirdi bronşiolit dediler sonra iyi bir alerji doktoru bulduk bebeğimizin süt ürünleri ve çoklu besin alerjisi çıktı bu alerjik giıdalardan korumazsam astım olacağını söyledi doktorumuz