Ysf-kn Kızlar ben yoğurt yaptım evde ama ekşi 😑😑maya tatlı idi ama yoğurdum neden ekşi oldu hem ona cvp hemde bebeğe versem bişey olurmu içim el vermedi ekşi olunca yenisini mayalasam😔
kydngr Ysf-kn dışarıda fazla beklemiş olabilir canım. Yeni tadım dönemindeyse belki sevmeyebilir ekşi olmasını 🤷♀️ çorba falan değerlendirebilirsin ama yoğurdunu
_SerenN_ Ysf-kn mayasını fazla koydugunuzdan ondan dolayı ekşi olmuştur muhtemelen ekşi de denetilebilir bence çünkü bugun yemezse biraz daha büyüdügünde illaki tadacaktır
Grlnl _SerenN_ aa mayayı fazla koyunca mı oluyor benimki de 2 güne ekşir gibi oluyor acaba fazla mı maya koyuyorum
kydngr Ysf-kn karnının ağrıyacağını sanmam, zaten ne kadar yiyebilir ki. Sadece tadını sevmeyebilir. İlk etapta tatlı tatlı yesin minik kuş yoğurdunu 🤗
Ysf-kn Zlm Akşam işten geldim sütü pişirdim 9.da mayaladım 11 de uyamadan dolaba attım çok durmadı ama mayası çok olduğu için olabilir mi
Zlm Ysf-kn hmm ben 8 saat bırakıyorum dışarda 😄 başka bir şey gelmedi aklima neden olarak aslında bebeğe verebilirsiniz ama yoğurttan soğur belki tadı kötü diye
Htczl Ysf-kn muhtemelen maya süresini biraz uzun tuttunuz ya da süt sıcakken mayalama işlemini yaptınız. Bir bez torbaya koyup iyice süzdürün tadını epey yumuşatacaktır.
isimsiz___ Ysf-kn bende yapıyorum evde, kaynanamda kendine yapıyor benim ekşi oluyordu kaynanamın yaptığı normal, kaynanam da şey dedi sütü fazla kaynatınca ekşiyor ordan biliyorum
isimsiz___ Ysf-kn bide süt sıcakken mayalamış da olabilirsiniz parmağınızı batırınca 5 6 saniye içinde kalabilicek sıcaklıkta olması gerekir
Ysf-kn isimsiz___ ay valla deminde kaynanagildeydik orda az bişey yedirdim yoğurt ne gzl dünde ben yaptıydım gelince baktım benimki nasıl olmuş diye epekşi🤣🤣🤣
luciferrr Ysf-kn ekşi yoğurtla mayalanmaz ki diğeri de ekşi olur.. Ben biraz ekişiyince şeker atıyorum mayaya
Ysf-kn luciferrr Attım baktım ekşi ama mayası fazla olmuştur yada sütü çok kaynatmakta ekşi yaparmış ben çok kaynattım
Ysf-kn Zlm sütü çok kaynatmak ekşi olmasına neden olurmuş 😳bende çok kaynattım herlade ondan ekşi.oldu