Solguncicek1 Oğlum üç yaşında. Dünden beri ateşi çıkıyor. Az önce acilden geldiler. Ateşini orda düşürmüşler ama yine çıkıyo 38 ile 39 arası inip çıkıyo. oğuk uyguluyorum üstünü açıyorum yarı çıplak bi şekilde duruyor ılık duşda aldırdım başka napabilirim?
Deletedmom0099 Solguncicek1 fitil hızlı etki eder ama orda ilaç verdilerse şuan veremezsiniz 3 saat beklemek gerekir en az geçmiş olsun
Monaroka Solguncicek1 ne demişler peki, enfeksiyon var şu aralar çocuklarda boğaz enfeksiyonu ondan olmasın. İlaç vermemişler mi
Babies Solguncicek1 fitil kullanmayi denediniz mi ben 5 er saat arayla calpol dolven verdim tekratlayinca fitil kullanmami soyledi doktorum daha sonra o dusurdu enfeksyon kapmis hatta antibiyotik kullanilmazsa tekratlama olasiligi olurmus eger enfeksiyon kaynakliysa
Gmomboys Solguncicek1 ilaç dışında coraplarını limonsuyuyla ıslatmak okumustum ,annemler eskiden kolonya dökerlermiş çoraba.yani yeterli olur mu bilemedim ama
isimsiz___ Solguncicek1 bi sayfada duymuştum limon suyuna bebeğin çoraplarını batırıp ayağına giydiriyorlar çok iyi geliyor diyorlardı
Deletedmom0099 Deletedmom636262 evet zararlı ama yüksek ateşte zararlı, çok sık olmamak kaydıyla kullanılabilir 1,5 senede 2 kere kullandım bende sadece inatçı ve 39u gördüğümde
Hakcjrks Çorabını limonla ıslatın giydirin bez koyun kol altına alnına üstünü de zıbınla kalsın oda sıcaklığı 25 i geçmesin ama
Melike571 Solguncicek1 okaliptüs yağı anlına ve koltuk altına biraz uygulayın ateş düşürücü özelliği var İnternetten bi araştıırn isterseniz
mingos Melike571 okaliptüs yağını direkt bebek cildine uygulamayın sakın çok zararlı, limon sulu çorabında tehlikeli olduğunu duymuştum ben en güzeli soğuk yapmak
scooby-doo Solguncicek1 geçmiş olsun canım neden ateşi yükseliyor enfeksiyonu falan varsa bu kadar yükselir kızımda hasta üst solunum yolu enfeksiyonu antibiyotik kullanıyoruz daha bitmedi yarın üçüncü günü olucak daha bugün yavaş yavaş kendine gelmeye başladı ateşi aniden yükseliyordu ayaklarına limonun suyunu batırılmış çorap giydir ilaçlarını ver yarına daha iyi olur inşallah
Deletedmom0099 Deletedmom636262 kimi insanlar inatla vermiyor mesela, gerektiği yerde müdehale gerekiyor bazı ateşler gerçekten çok inatçı 3 gün hiç düşmemişti mesela ancak fitil işe yaramıştı 😢 önemli olan sebebini bulmak aslında enfeksiyon varsa ne kadar uğraşırsan uğraş düşmüyor çünkü 🥺
Esrameteoguz Solguncicek1 ateş konusunda tecrübeli olarak söylüyorum. Üstüne hiçbirşey giydirmeyin ve ıslak havlu ile vücudunu sarın ve alnına hatta başının tam ortasına soğuk uygulayın baş kısmına bir dakika kadar tutun soğuk uygulamayı sonra biraz bekleyip tekrar koyun ama vücüdunu ıslak havluyla ateş düşene kadar sarabilirsiniz havlu ısınınca azcık havluyu sallayıp tekrar sarın üstüne ve ateş düşürücüyü dönüşümlü olarak verin calpol ve dolven olarak 3 saat arayla verebilirsiniz
Solguncicek1 Deletedmom636262 bizde aynı durumdayız düşüremiyoruz düşse bile çok sık inip çıkıyo korkuyorum açıkçası