Anayimbenanaaaaa 2 aylık Oğlum kakasını yapamıyor karnına ağrılar giriyor bacaklarını karnına çekip ağlama krizine giriyor evde bebek fitili var nasıl kullanılır 1 sefer kullansak kabızlığı gider mi
Veterineriuss Anayimbenanaaaaa ben ateşliyken veriyorum rahatlatıyordu yarıya kırıp baş kısmını hafif ıslatınca sivri kısımdan itince gidiyor çok geçmiş olsun minoşa
susunbebekuyuyo Anayimbenanaaaaa kaç gündür kaka yapamıyor onun yerine zeytin yağı ve kulak çubuğu ile uyarın doktorumuz fitilden önce bunu öneriyor
Asl90 Anayimbenanaaaaa kabız olduğuna eminmisiniz kakası nasıl. Çok mamada almıyormuş bilemiyorum ama fitil en son çareniz olsun uyarmakta aynı şekilde karnına masaj yapın saat yönünde ılık duş işe yarıyor.
Asl90 Anayimbenanaaaaa canım kabız olmayabilir bekle biraz benim oğlumunda hergün yapmadığı çok oluyordu bazen 3 günde bir yapıyordu bazen 4 ama kabız değildi. Kakasını yapsa bir anlarsın inşallh yarın yaparda rahatlar yavrum
elifsrbs elifsrbs sırtüstü yatırarak veriyordum ben daha kolayıma geliyordu ama yüzüstü yatırarak da verebilirsin fitilin gittiğinde emin olmalısın ama atar atamaz biraz poposunu sıkar gibi yapabilirsin
elifsrbs Anayimbenanaaaaa ek gıdaya geçmeden önce kabızlık sorunu çok yaşadık sadece emzirerek besliyordum ve bebeğim kabız oluyordu artık denemediğim yöntem kalmadı en son fitile istemeyerek başvurdum yavrum nasıl rahatladı sonra dedim ben çocuğa niye eziyet çektiriyorum çünkü hep kabızlık sorunu vardı çocuğumun durumuna göre fitili kullandım hiç de bi sorun yaşamadım çok şükür (kimisi fitile aşırı karşı)
elifsrbs Anayimbenanaaaaa önce biraz zeytinyağı sürüp yumuşatabilirsin bu şekilde daha kolay acıtmadan işlemi tamamlamış olursun fitili ya yatay ya da dikey olarak ikiye bölüp bu şekilde vermelisin zaten eğer uzun süredir yapmıyorsa fitili vermenizle bezini kapadığınız sürede hemen yapıyor yapmazsa da yarım saat bir saat içinde yapar 😉
Anayimbenanaaaaa Asl90 fitilde gerek kalmadan yaptı çok şükür baya bir masaj yaptım ayaklarına da sıcak su torbası koydum sonuç enseye kadar kaka 😂
Asl90 Anayimbenanaaaaa çok şükür o zaman ☺️ Bir kaç gün yapmazsa paniklemeyin kabız değilmiş benim oğlumda da çok sık olurdu zamanla düzene girecek. Gaz sıkışmasından oluyor. Bol bol masaj yapın hergün kaka yapmış olsada iyi gelecektir