Nil_ay Selam arkadaşlar. Meningokok aşısını yaptıran var mı? 6. Ay aşısını bugün olduk 7. Ayında da meningokoku yaptırcaz inşallah. Fiyatı ne kadar bilen var mı?
denizyildizi Nil_ay 2 farkı menenjit aşısı yaptırdık. Menenjit b bexsero 5-7-13 aylarında 1 dozu 405 tl menenjit a x y için nimenrix 7-12 aylarında 1 dozu 282 tl
OlgaArslan Nil_ay biz de 2 doz yapıldı ilk doz yapıldığında 10 aylıktı ikinci doz yapıldığında 12 aylıktı doktorumuz bu şekilde uygun görmüştü. Anladığım kadarıyla herkesin doktoru ayrı konuşuyo. Biz tek dozunu 420 tl ye almıştık
gozdearas Nil_ay 3.ve 5. Aylarda nimenrix yaptırdık. Nimenrix üç doz olacak 13. Ayda da son dozunu yaptırıcaz. Her bir doz 400 küsurdu fiyatı. ve 9. Aylarda da bexero yaptırıcaz toplam 5 doz olucak.
Srpp Nil_ay yurt dışı seyahatinden dolayı doktorumuz yaptırmamızı önerdi. Nimenrix markalı menenjit aşısının ilk dozunu ücretsiz olarak aile sağlığı merkez'inde yaptırdım.
Yldzm denizyildizi hemşiremiz dün dedi ki 12.ayda yaptırın sadece 9.ayı yaptırmanıza çok da gerek yok dedi saçma geldi bana
Yagizmomms denizyildizi Neden ikisini birden yaptırdınız acaba ? Bize doktorumuz 9.ayda bide 11. Ayda yapıcaz 2 doz dedi de başka bsey demedi.
Nil_ay denizyildizi biz de 7-9-10-14-19 şeklinde yaptıracağız 5 doz ayarlado doktorumuz. Pahalı diye duymuştum gerçekten öyleymiş.. Rabbim alamayanlara yardım etsin. Kimsenin evladını hastalık ile sınamasın🙏🏽🙏🏽
denizyildizi Yagizmomms çünkü ikisi farklı menenjit türleri için. Koruyuculukları ayrı. doktora sorarsanız detaylı bilgi verir. Menenjit çok tehlikeli ve ölümcül bir hastalık risk almayıp 2 tür menenjit içinde aşıyı yaptırdık.
Nil_ay OlgaArslan bebeğin ayına göre de farklılık gösteriyor sanırım. Yani aşıların çeşidinin belli bir ayda olması gerekiyor diye biliyorum
denizyildizi Nil_ay amin 🙏🏻 aslında bu kadar tehlikeli ve ölümcül bir hastalığın aşısını devlet karşılamalı.
Hercai88 denizyildizi devletin aşıyı kendi haznesine almayı için hastalık riskinin %3 üzeri olması gerek... Şükür ki ülkemizde fszla görünen bir rahatsızlık değil 👍 Avusturya da da parslı bu aşı ben bir doz için 140€ verdim 2 doz daha var 🤷♀️
denizyildizi Hercai88 2018 yılında gelişmiş ülkelerde görülme sıklığı yüz binde 1 ilken Türkiye’de 4 yani dünya sağlık örgütü bile bu oranı sık görülme olarak kabul ediyor bir de maddi boyutu var sadece özel menenjit aşısı toplamı Türkiye de bir asgari ücrete denk geliyor ve Türkiye’nin büyük çoğunluğu asgari ücretle çalışıyor.
Hercai88 denizyildizi doğrudur ne diyim... Özellikle suriyeden gelen aşısız kişilerle risk daha artmış durumda 😑 umarım gereken yapılır..
Guji Nil_ay A,C,W ve Y tipi menengikok için Nimenrix, B tipi menengikok için Bexsero aşılarını yaptırıyoruz biz. İki aşı farklı özellikli, farklı türdeki menengigkoklara etki ediyor. Bizim doktorumuz ikisini de tavsiye etti.