Cimcime38 Merhaba , kendi mayaladıgım yoğurdu ayran haline getirip içirebilirmiyim ? Yogurdu asla yemiyor. su hiç içmek istemiyor. İkisini aradan cıkarırım böylece diye düsündüm. Yogurdum tuzsuz. tuz eklemeyecegim
BirAlparslanAnnesi Cimcime38 tabiki içirebilirsin ama suyun yerini tutsun diye değil ayran içsin diye çünki su ayrı ayran ayrı su da vermelisin
Sibell777 Cimcime38 Benim ki ev yapımı yoğurdu yemedi bakkal yogurduna bayılıyor bende onu veriyorum ev yapımı ayranı içmez bakkal ayranina bayılır bence bakkal yogurdunuda deneyebilirsin onu yerse o bile güzel yaptigin ayranı icmezse diğerini dene inan bana ayrana bayikiyolar 🙏
MesNes Cimcime38 suyunu aZalt canım zamanla koyu ayran yap boşa midesinde yer kaplamasın az yer falan sonra
BirAlparslanAnnesi Sibell777 merhabalar eğer bakkal yoğurdundan kastınız hazır yoğurt ise hiç sağlıklı değil bilmenizi isterim..içerisine ekşimemesi için bir sürü genetiği değiştirilmiş katkı maddeleri koyuyorlar ve bu da en başta bağırsak florasını bozuyor sindirim bozuyor
Yasemin38 Sibell777 ek gıda başlangıcında katkı maddeli ürünle tanışması çokta faydalı olmuyor canım. Ama tercih meselesi
Mlkhrn Sibell777 hazır ayranlar tuzlu oluyor. Ondan seviyorlar biraz da. 1 yaşından önce tuz yemese iyi olur. Gerçi tuza varana kadar bir sürü katkı maddesi var. Herkesin tercihi farklı tabi.
Yasemin38 Cimcime38 tabiki içebilir ayran ama suyuda yine vermeye çalışmalısın canım. Meyveli yoğurt yada Yoğurt çorbası yapabilirsin onuda seviyor bebekler😊
3MelekAnnesi3 Cimcime38 su neye girerse su ihtiyacı ölür o ihtiyacı gidirmiş sayılmaz o yüzden suyunda ayrı içmesi gerek ayran tabi ki içsin ama su da