Oğlum 5 ay 6 günlük. Elleri sürekli ağzında dişleri kaşınıyor, bazen diliyle dişlerini kaşıyor. Gece uyurken 2 ayağını havaya dikip sonra yere vuruyor. Uyanıkken kollarını dizine ve karnına doğru vuruyor. Sağ ayak parmağını emiyor. Yalnız kaldığında kendi kendine ses denemeleri yapıyor. Konuşurken cevap veririr gibi ağzını oynatıyor ama ses çıkarmıyor. Karnının üstündeyken gövdesini göğüs hizasına kadar kaldırıyor ama emeklemekten çok yüzer gibi hareket ediyor. Bacak kasları daha kuvvetli, iterek kalçasını kaldırıyor, ayakta yere parmak ucunda basıp adım atmaya çalışıyor. Yabancıları seçmeye başladı. Oynarken kahkahalarla gülüyor. Ben genelde Türkçe konuşuyorum, babası ana dilinde konuşunca biraz şaşkın bakıyor, daha az duyduğu bir dil, farkı anlıyor mu bilmiyorum ama yüz ifadesi iki dilde farklı. Telefon çalınca gülmeye başlıyor, genelde annem aradığı için, daha görmedi ama sesine, görüntüsüne karşılık veriyor. Gece uyurken yarım dönüyor. Çok fazla oturtmadım, genelde yüzüstü ya da sırtüstü. Emerken bazen ısırmaya başladı, süt bitti diye göğüs değiştiriyorum ya da dişi kaşındığı için, neden yapıyor bilmiyorum. Gündüzleri camdan dışarıyı izliyor, yalnız kalmayı sevmiyor. Yardım edince dönüyor ama kendi başına dönmedi. Bir de masaj ve banyoyu yapmayı seviyor.