Ysf-kn 5 ay 14 günlük bebeğim tdımlara başlasam mı diyorum acelem yok tabikide hemen ne aceleniz var diye yargılamayın Doktorunuza sorun diyeceksiniz acil bir durum olmadıkça gitmiyoruz doktora ve 2 doktor gitmfel yaptık sürekli takibini yapan biri yok devlet hastanesi malum hangisi boş ise ona sıra aldım bazen ilk gittiğim izinli oldu vs. Sıra alıp gidip doktor baksa öylemi başlasam azar azar yoğurt çorba vs biraz bşraz tattırsammı🤷🏻 Şu ana kadar anne sütü ile beslendi.hiç mama yok
tugbahy6 Ysf-kn tattır bir çay kaşığı Bir şey olmaz uzun süre sulu şeyler yedirme ama 6 ayda tam pütürlü ver
Yazannesi1 Ysf-kn Başlayacaksanız yoğurt yada sebze ile başlayın 😊 çorba için saha erken önce tadım yaptırın alerjisi var mı yok mu diye emin olun ona göre çorba verirsiniz 😊
Ysf-kn tugbahy6 Ebet benimde aklımda öyle 1 çay kaşığı 1 tatlı kaşığı azar azar midesinde sorum yaratmaz artık heralde
Ysf-kn Yazannesi1 Süt geliyor yarın sırf buna başlaıycam diye evde yoğurtlu yapcam😁yoğurtla başlamak aklımda
Yazannesi1 Ysf-kn meyveleri en sona bırakmaya çalışın 3 gün kuralı iLe 1 2 çay kaşığı günde yapabilirsiniz 😊 ben püre vermiyorum çatal iLe eziyorum
Ysf-kn Yazannesi1 Zahmet olmaz müsait iseniz bana bir hafta öneri yazar mısınız 🙂 Yoğurt 3 gün 1 Çay kaşığı 1 tatlı kaşığı 1 yemek kaşığı Bu şekil vercepim Yoğrıttan sonra avakado olabilirmi Sırayla nasıl gitsem bir yol gösterirmisiniz🙂
Splash-Splash-Love Yazannesi1 Ya ben en sona bırakmıştım meyveleri oğlum şu an 2 buçuk yaşında ve meyve yemiyo acaba sebebi bu mu ☹️
Splash-Splash-Love Ysf-kn Ben de önce yoğurt verdim. Sonra patates püresi Sonra havuç püresi Sonra ikisi karışık 😂 böyle böyle mevsimine uygun seçebilirsiniz. Brokoli falan ama mutlaka haşladıktan sonra çatalla ezip verin blender kullanmayın. Ve en önemlisi mutlaka zeytin yağı ekleyin. Ek gıda kabızlık yapabilir. 1 2 damla damlatın
Fatma_696 Ysf-kn doktorum meyveleri en son vermemi soykedi ve blnder kullnmdm catalla ezdm biraz pütürlü verdm
Yazannesi1 Ysf-kn bence avokado değilde havuç verin ondan sonda kabak ondan sonra patates 😊 avokadoyu 6. Ayından sonra verin brokoli verebilirsiniz gazı yoksa bizim var ve vermiyorum 😊 bezelye verebilirisiniz 6. Aydan sonra yumurta sarısı olur ben avokado ile karıştırıyorum bazen yumurta sarısını ama tabi ilk önce tadım yapın 😊🌸
Yazannesi1 Splash-Splash-Love ya bilmiyorum ki canım alakası yoktur bence çünkü doktorlarda en son meyve diyor çoğu anne de sen gibi meyveleri sona bırakıyor 😕 zaten 6 ay da 5 sebze 5 meyve var verilecek pek seçenek yok biliyorsun. Ben sebzeler bitince meyve verdim şimdi azar azar veriyorum ikisindede ama tabi benim ki daha küçük anlamıyor büyüyünce ne yer ne yemez bilmem 😀
Keremikoo Ysf-kn mumkunse pastorize gunluk sutle mayalayin disaridan aciktan olan sutu onermiyorlar kaynagini tam bilinmedigi icin. Ama varsa bildiginiz tanidiginiz emin oldugunuz bi yer mayalayin. Lakin ilk etapta cay kasigi sonra tatli kasigi sonra corba kasigi seklinde 3 gun verin baska birsey vermeyin ki sut alerjisi cikabiliyor bebeklerde. Onun disinda kabak gibi patates gibi alerji riski dusuk gidalari da yine bu 3 gun kurali seklinde verebilirsiniz. Ama mumkunse daha 6 ay dolmadigi icin pure kivaminda vermeye calisin. Bu sekilde ufak tadimlari 5.5 aylikken baslamistik biz herhangi bir sorun yoksa.
Ysf-kn Keremikoo Mesela patatesi buharda haşlayıp ezdikten püre yaptıktan sonra yoğurtta bi sıkıntı çıkmazsa yoğurt la karıştırıp veriyimmi . Yoğurt ve patates e tek tek tadım yaptıktan sonra
Fatma_696 Ysf-kn biz 5 aylikken basladik 5.ayina ilk girdgi gun 3 kuralina uyarak yogurt,patates,havuç,kabak verdm suanda bal kabagi tadimindayz şükür bir sknti ckmadi ilk gun 1 cay kaşığı 2.gun 1 tatli kasigi 3.gün 1 yemek kasigi
[silindi] Başlayabilirsin doktorlar genelde 5.aysa başlatıyor zaten çocuk da kendini belli ediyor zaten. Sebzelerden meyvelerden yoğurt falan az az verim