larensmom Kizlar yeğenim 9 yasinda boyu bayagi kısa cok üzülüyor. Boy uzatan bir iğne varmış bilgisi olan var mı?
minabebek larensmom evet kemik iğnesi eğitim araştırmalarda vuruluyor ama yaşı ufak şuan muhtemelen bir kaç yaş daha bekletirler
Deletedmom_36 larensmom Erkekler bir anda uzuyor.Abim benden 5 yas buyuktur ama ben bire giderken ondan uzundum hep abimle dalga gecerdi arkadaslari simdi hemen hemen ayni boydayiz☺️
seheriko Tosbik1406 o zaman hastalanınca tedavide olmayalım 🙄 eğer gelişimsel bir sıkıntı varsa ve doktor uygun görürse yapılıyor kemik destekleyici iğneler
MelinayAsel29 Tosbik1406 estetik yaptiralim gibi bisey denilmemis ki yadirgamayin bence bu bir tedavi ve gelisim geriligi diye de geciyor bazi insanlarda
ZMK Tosbik1406 o zaman yarık dudak doğan doğuştan fazla parmağı olan vs çocuklar var onlarada bişey yaptırmayalım isterseniz e sünnet de olmasından Allahın yarattığı pipiyi keserek müdehale etmeyelim
MelinayAsel29 larensmom larensmom endokrin bolumu sanırım bakiyor o konuya kemik gelisimine gore tedavi oneriyor. Kuzenimin ogluda igne ile uzadi. Dr anne babasi ne kadar uzunluktaysa onuda cok fazla gecmez dedi bilginiz olsun. Cocuk dr u yonlendieiyoe o bolume
Deletedmom484545 larensmom genini sizden veya eşinizden almış cocuga neden böyle iğne falan vurduracaksınız ?
larensmom Deletedmom484545 abimin kizi yani yeğenim. Normal kısa değil cok cok kısa bu yüzden araştırıyoruz hangi bölüme gitmeliyiz çözümü var mi diye
cinkinasi larensmom 9 yaş için biraz erken değil mi? Erkekler biraz geç uzuyor ama birden boy atıyorlar genelde? Doktor a götürüp gelişimine baktırın uygun görürse yaptırırsınız. Vakti zamanında benim babama yapılmış ama çok değişen bişey olmamış sülalece kısayız biz 🤭
larensmom cinkinasi ergenlikten sonra olmuyormuş bu uygulama dağa önce olmalıymış ve normal kısa değil cok cok kısa
Deletedmom99886 MelinayAsel29 Hayır bunun zamanı için demedim Yani taktir edersiniz ki ergenlikte boy atar en çok pat diye o zaman bir beklensin belki buna gerek yok
sarmaliklahana larensmom genler nasıl ailede herkes uzunsa sadece cocugunu mu kısa. 🧐 Bence basketbol yüzme gibi sporlar yönlendirme iz daha etkili olur hem psikolojik hem sosyolojik anlamda
MelinayAsel29 Deletedmom99886 dr el rontgenini istiyor kemik yasi olculuyor rontgene bakarak sanırım kuz3nimin oglu 3. Veya 4. Sinifta tedaviye basladi hatta kendi ignesini kensi vuruyordu 2006 dogumlu suan liseye gidiyor boyu normale döndü
MelinayAsel29 Oglumun sinifinda ailesi uzun olup kardesleride uzundu ama oglumun arkadasi 5 yas gibi dueuyordu simdi bu tarz coxuk boyle tedaviyi olmasin mi oglum 6. Sinifa gidiyor