hilalndrnbtu nasıl bir yol izleniyor acaba tedavi için. ayın 25ine istanbula götürüyoruz çocuk nefrolojiye ama çok tedirginim. tecrübeli arkadaşlar nasıl bir yol izleniyo biraz bilgi verebilir misiniz rica etsem. iki böbrektede var ve sayıca fazlaymıs 😕
MuhammedAmine hilalndrnbtu arkadaşımın oğlunda vardı 2 yaşından beri kırmak düşürmek için uğraştılar bi takım tedavilerle kırılıp idrarla atmasını beklediler ama olmadı çocuk çok acı çekiyordu ameliyat oldu aldılar taşı şimdi sokağı birbirine katıyor . Gayet sağlıklı
Ozlememre hilalndrnbtu canım benim bebeğimde var 4 aylıkken öğrendik şuan 5 aylık bol su ver dediler tahlil yaptılar 15 gün sonra kontrolümz var siz nasıl öğrendiniz ağrı yapıyomı
Cancancan hilalndrnbtu bizim komşumuzun çocuğunda vardı taş kurma yapmışlardı ama kırılmamıştı. Hacettepeye götürmüşlerdi orda bi ilaç yazmış doktoru eczanede karışım hazırlanmış. O ilaçtan sonra hepsini düşürmüş çocuk idrarla. Şu an 10 yaşında var çocuk ve hiçbir sağlık problemi yok
Esra93 hilalndrnbtu Bizde bugün 8 aylık olduk böbrek genişlememiz vardı geçen hafta bunun için ultrasona girdik genişleme kaybolmuş dedi ama diğer böbrekte pirinç tanesi kadar bir taş oluşmuş doktor çok minicik dedi takip edilecek ama birşey yapılıyor muymuş veya bizimki çok ufak diye birşey dememiştir
hilalndrnbtu kimsenin bebeğinde yok sanırım. olsa da insanlar görene kadar silinip gidiyo başlıklar. bi çözümü olmalı bunun bence. sağlıkla ilgili konular hemen kayboluyo
hilalndrnbtu MuhammedAmine anladım canım çok teşekkür ederim. önce kırmaya uğrascaklar demekki. zorlu bi süreç dimi.
MuhammedAmine hilalndrnbtu yani çocuk için acılı anne için yıpratıcıydı . Birde ilk önce parça gbi birşey aldılar sanırım sonra ameliyat ettiler . Evet ameliyattan önce kırıp idrarla atmasını bekliyorlar ama çocuğun idrarından lan geliyordu . Ameliyat la çok rahatladı Maşallah gayet iyi durumda . Rabbim dermansız dert vermesin annesi gerisi kolay
hilalndrnbtu Ozlememre benim kızım inanılmaz huysuz ve huzursuz bi çocuk artık acaba idrar yolu iltihabı falan mı var dedik doktor böbreklerine de bakalım dedi öyle çıktı ultrasonda. takip edelim dedi ilk. bol su içir bir iki damla limon sıkarak dedi uyguladım bir ay sonra tekrar bakıldı bi değişiklik yok hatta daha fazla gördüler taşları. bu sefer çocuk nefrolojiye sevk etti istanbula gidicez onun için böyle yani canım
Ozlememre hilalndrnbtu bizimse çok huysuz sürekli ağlar bi halde uyku hiç uyumaz sağ böbrekte milimetlik boyutta dediler bizde ankara dışkapı hastanesine götrdük
hilalndrnbtu Ozlememre anladım canım insallah düzelir bir an önce yavrularımız. biz gidelim bakalım da gidisat nasıl ilerliyor sana da bilgi veririm ihtiyaç duyarsan
hilalndrnbtu Ozlememre benim kızım sürekli ağlıyo kucakta bile. kendini kasıyo ağlarken sürekli. hep bi mutsuz huzursuz. ağrısı oluyo demekki. doktor taşlar hareket ettikçe ağrı olur çektirme çocuga ver calpolu demişti. calpol içince duruluyo biraz demekki gerçekten var baya ağrısı. biz idrar yolundan süpelendik çünkü bi ara idrar yaparken çok ağlıyodu ama değilmiş ultrasonda taş çıktı. yani sürekli ağlamasından bi arayışa girdik neyi var bu çocugun diye öyle bulduk canım.
hilalndrnbtu Ozlememre bide benim kızımda çoklu besin alerjisinde var belirtiler de karısıyo biraz. o yüzden net olarak su belirtiler var diyemiyorum malesef canım 😕
Karamm388 hilalndrnbtu canım benim kızımdada kum çıktı kızım 5 aylık devamlı su ver sıvı tüketicek dedi bezinde idrarı turuncu cikiyodu şimdi ayın başında gidip kontrol ettiricez bakalim
Ozlememre hilalndrnbtu benimkide sürekli ağlıyo biDede bitmeyen gaz var bende anlayamıyorum belirtilerini çok uyku problemivar bide ama bana büyük insana yaptığı gibi sanci yapmaz dediler
hilalndrnbtu Ozlememre bizdede bitmeyen gaz var dokuzbuçuk aylık düşün yani ama onu alerjiye bağlıyoruz biz. bilemedim yani 🤷🏻♀️
hilalndrnbtu Ozlememre gazdan uyuyamıyodur benimkide öyle sabah aksam rezene içiriyorum iyi geldi bi nebze
hilalndrnbtu Karamm388 geçmiş olsun canım bizim huzursuzlukla anlasıldı sadece idrarı falan normaldi sade arada agrı oluyodu idrar yaparken. insallah artmadan kurtulursunuz sizde